Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εκλογές στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
16.02.08

Εννέα είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία, ωστόσο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο νυν πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και οι δύο του βασικοί αντίπαλοί του, Δημήτρης Χριστόφιας και Ιωάννης Κασουλίδης βρίσκονται πολύ κοντά στα ποσοτά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι:

Τάσσος Παπαδόπουλος

 

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος εκλέχθηκε πρόεδρος της Κύπρου το 2003 και κατεβαίνει στις εκλογές διεκδικώντας δυναμικά δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Το 2004 ηγήθηκε της εκστρατείας του «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Κύπρο για την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν, που προώθησε ο ΟΗΕ. Ο Κύπριος πρόεδρος θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα αδιάλλακτος διαπραγματευτής απέναντι στην Τουρκία.

Η υποψηφιότητα του Τάσσου Παπδόπουλου (74 ετών) στηρίζεται από το δικό του κεντρο - δεξιό Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατικών (ΕΔΕΚ) και το Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΥΡΩΚΟ).

 

Δημήτρης Χριστόφιας

Απέναντι στον Τάσσο Παπαδόπουλο (62 ετών) προβάλει η ισχυρή υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος από το 2001 είναι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και γενικός γραμματέας του Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ).

Η υποψηφιότητα του κ. Χριστόφια στηρίζεται από τους Ενωμένους Δημοκράτες (ΕΔΗ). Ο γγ του ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Τ. Παπαδόπουλο ότι δεν έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες για την επανένωση της Μεγαλονήσου.

Ιωάννης Κασουλίδης

 

Ο τρίτος υποψήφιος είναι ο ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, (59 ετών), την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει ο αντιπολιτευόμενος Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ). Ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 2004 υποστήριξε την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν για την επανένωση του νησιού.

Ο ευρωβουλευτής έχει δεσμευθεί ότι θα συνεργαστεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν για να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, που θα οδηγήσει στην ένωση.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1276&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote