Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ετοιμη να βοηθήσει τη Νίσυρο από τις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
03.03.19

02s2katsm Οταν αντίκρισε για πρώτη φορά στα 19 της τη Νίσυρο, την πατρίδα των γονιών της, συναισθάνθηκε γιατί το εν λόγω νησί «ακολουθούσε» αδιάλειπτα την οικογένεια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Εκτοτε, κάθε Δεκαπενταύγουστο είμαι εκεί», λέει στην «Κ» σε άπταιστα ελληνικά η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, Ανθούλα Κατσιματίδη, που θα είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στο νησί με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου και ξαδέλφου της, Χριστοφή Κορωναίου. Οσοι τη γνωρίζουν, βέβαια, δεν εξεπλάγησαν.


Η Ανθούλα Κατσιματίδη, που παρά τις αντίθετες προτροπές των ατζέντηδων διατηρεί ατόφιο το ελληνικό ονοματεπώνυμό της, διακρίνεται για την αγάπη της για την Ελλάδα και την ενεργή της συμμετοχή στα θέματα της Ομογένειας. «Στη Νέα Υόρκη ζούμε περισσότεροι Νισύριοι απ’ ό,τι στο νησί» επισημαίνει γελώντας, «εδώ αριθμούμε περί τους 3.000, ενώ στη Νίσυρο ζουν μόλις 1.000 άτομα». Η ενδελεχής καταγραφή των ομογενών αποτελεί, άλλωστε, έναν από τους στόχους της, στην περίπτωση που εκλεγεί, παράλληλα με μια συστηματική τουριστική προώθηση του νησιού στην αγορά των ΗΠΑ. «Δεν σκοπεύω να μετακομίσω στο νησί» απαντά η ίδια, προλαβαίνοντας την ερώτηση. «Θα συμμετάσχω μέσω skype στα δημοτικά συμβούλια» διευκρινίζει, «όταν έχουμε θέληση, όλα γίνονται».


Οι ευθύνες δεν τρομάζουν την κ. Κατσιματίδη, καθώς πριν από την υποκριτική και μετά τις σπουδές της στη διοίκηση επιχειρήσεων, είχε εργαστεί σε θέσεις ευθύνης, π.χ. ως ιδιαίτερα του τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, George Pataki, ουγγρικής καταγωγής. Εν συνεχεία, για τρία χρόνια, μετά την πτώση των δίδυμων πύργων, ανέλαβε τον θεσμικό ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των Αρχών και των οικογενειών των θυμάτων. «Τότε έμαθα προπάντων να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου» σχολιάζει, καθώς έχασε και η ίδια τον αδελφό της την 11η Σεπτεμβρίου. Μετά αυτά τα πολύ έντονα χρόνια, μια φιλική πρόταση για αντικατάσταση ενός ηθοποιού σε θέατρο της Αστόρια στάθηκε αφορμή για να ανακαλύψει το ταλέντο της.


Εκτοτε, είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος σε σημαντικές παραγωγές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. «Ξεχωρίζω τη συμμετοχή μου στην πρώτη μου ταινία με σκηνοθέτη τον Ανγκ Λι, δίπλα στον οποίο έμαθα πάρα πολλά, όπως εξίσου αργότερα πλάι σε έμπειρους ηθοποιούς, όπως η Μισέλ Πφάιφερ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο», αναφέρει η Ελληνοαμερικανίδα, η οποία στη χώρα μας είναι αναγνωρίσιμη από τους ρόλους της στο «Νόμος και Τάξη» και τον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή. Την εποχή αυτή κάνει γυρίσματα για τη σειρά της Marvel στο Netflix, ενώ ολοκλήρωσε ως παραγωγός ένα ντοκιμαντέρ για την Ολυμπία Δουκάκη, που παρουσιάζει αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. «Δεν πραγματοποιώ καμπάνια για τις εκλογές, στο νησί με γνωρίζουν, αν με κρίνουν κατάλληλη, θα με ψηφίσουν», καταλήγει η Ανθούλα.


www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12759&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote