Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η Τουρκία «παγώνει» τις έρευνες νότια της Κύπρου - Η «ντρίπλα» που «στρίμωξε» την Άγκυρα Εκτύπωση E-mail
01.03.19

Η Τουρκία «παγώνει» τις έρευνες νότια της Κύπρου - Η «ντρίπλα» που «στρίμωξε» την Άγκυρα - Media «Πάγος» από την Τουρκία στις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η Άγκυρα αποσύρει τα δύο γεωτρύπανά της από τη θαλάσσια περιοχή νότια της μεγαλονήσου, εστιάζοντας στα χωρικά ύδατα μεταξύ της Τουρκίας και της λεγόμενης «Βόρειας Κύπρου».

 

Η αναδίπλωση αυτή της Άγκυρας οφείλεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε η Λευκωσία σε όσες εταιρίες ενδεχομένως συμμετείχαν στο πλάνο εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που τυχόν εντοπίζονταν νότια της Κύπρου από τα τουρκικά γεωτρύπανα. Η κυπριακή κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα κινούταν νομικά σε κάθε τέτοια περίπτωση, με αποτέλεσμα ο τουρκικός σχεδιασμός να μείνει χωρίς αντίκρισμα.

 

Ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, εξέλιξη που ενδεχομένως να ανοίγει τον δρόμο για εκμετάλλευσή του μεσοπρόθεσμα, αναδιατάσσει τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο, επηρεάζοντας έτσι και τις κινήσεις της Άγκυρας.

 

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12755&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 01.03.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote