Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι άξονες του ασφαλιστικού Εκτύπωση E-mail
14.02.08

 Η μεταρρύθμιση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης θέτει ως βασικό της στόχο τη δημιουργία μιας υγιούς βάσης για ένα Ασφαλιστικό δίκαιο και βιώσιμο, δήλωσε σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Economist η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Όπως είπε η κ. Πετραλιά, η πρόταση της κυβέρνησης διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:

α) Στη διοικητική και οργανωτική αναδιάρθρωση του συστήματος με στόχο την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του, προς όφελος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων,
β) Στις νομοθετικές ρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης,

γ) Στα θεσμικά μέτρα για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης των ασφαλιστικών Οργανισμών.

Σε ό,τι αφορά τη διοικητική αναδιάρθρωση, η κ. Πετραλιά τόνισε ότι ο βασικός στόχος είναι η αντιμετώπιση του πολυκερματισμού των Ασφαλιστικών Ταμείων. «Μ’ αυτή την αναδιάρθρωση επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση διοικητικών και λειτουργικών δαπανών, αποτελεσματικότερος έλεγχος και εποπτεία εκ μέρους της πολιτείας, αποδοτικότερη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, ανάπτυξη σύγχρονων λειτουργικών και πάνω απ’ όλα συμβατών συστημάτων Πληροφορικής, προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της διαφανούς λειτουργίας, της βιωσιμότητας και της επάρκειας της ασφαλιστικής κάλυψης σε μακροπρόθεσμη βάση προς την κατεύθυνση του δημοσιονομικού ελέγχου που οδηγεί σε μακροχρόνια σταθερότητα της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών. Γίνεται εφικτή η προσέγγιση των στόχων που θέτουν οικονομία κλίμακας».

Σε ό,τι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες εξετάζουν τα ειδικά και όχι τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, η υπουργός ανέφερε ότι δίνεται έμφαση σε δύο σημεία: Αφ’ ενός στον εξορθολογισμό της σχέσης εργασιακού και συνταξιοδοτικού χρόνου, αφ’ ετέρου στη συμφιλίωση του οικογενειακού και του εργασιακού βίου μέσα από μέτρα προστασίας της μητρότητας την περίοδο που η εργαζόμενη γυναίκα πραγματικά χρειάζεται αυτή την υποστήριξη.

Σχετικά τώρα με τα θεσμικά μέτρα που ενσωματώνει η μεταρρύθμιση, αυτά ως επί το πλείστον απαντούν σε δυο βασικούς στόχους: α) Στη θωράκιση του συστήματος από την εισφοροδιαφυγή και στην καταπολέμηση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, β) Στη διευκόλυνση των συναλλαγών των ασφαλισμένων με τους φορείς ασφάλισης και στη διασταύρωση των στοιχείων που τους αφορούν.

Στη συνέχεια, η κ. Πετραλιά είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά αύριο στη Βουλή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

«Το ασφαλιστικό βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Είχα μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό καθώς αύριο, όπως γνωρίζετε, έχουμε την Προ Ημερησίας Διάταξης Συζήτηση στη Βουλή, την οποία έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία Αύριο λοιπόν θα τα πούμε στη Βουλή», δήλωσε σε δημοσιογράφους η κ. Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής.
ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1272&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote