Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Απίστευτη γκάφα του Εθνικού Κήρυκα: Αναπαρήγαγε το FAKE NEWS της διάσωσης του Τσίπρα με … Καταριανού Εκτύπωση E-mail
07.02.19

Απίστευτη γκάφα του Εθνικού Κήρυκα: Αναπαρήγαγε το FAKE NEWS της διάσωσης του Τσίπρα με … Καταριανούς βατραχάνθρωπους από τις Μαλβίδες Aφού ο η ομογενειακή ημερησία εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» «παραίτησε» καμιά ντουζίνα φορές σε ισάριθμα χρόνια, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, προφανώς επειδή το να τον «παραιτήσει» ακόμη μία φορά δεν θα κινούσε την προσοχή πολλών στην Ομογένεια, κοιτάζει να εντυπωσιάσει προωθώντας me «ειδήσεις» από την Ελλάδα.

 

Κύριο άρθρο στην γραπτή έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα» της 6ης Φεβρουαρίου (5 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική έκδοση) αναφέρεται στην «σιωπή Τσίπρα για το ταξίδι στις Μαλβίδες». Στο άρθρο, αφού τονίζει πως αν είσαι εκλεγμένος αξιωματούχος, πόσω μάλλον πρωθυπουργός, «είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε σενάρια, σε δηλώσεις, ακόμη και σε ψεύτικες πληροφορίες», καλεί τον Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για το μυστικό «ταξίδι του στις Μαλβίδες», την περίοδο που είχε ξεσπάσει πραξικόπημα κατά τον «Κήρυκα» διασώθηκε από Καταριανούς βατραχανθρώπους.

 

Πρόκειται για μία ψευδή ιστορία που έβγαλε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, αναπαρήγαγαν ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης και μπλογκς με τον φαιδρό αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεώργιάδη και υποχρεώθηκαν να τα μαζέψουν, γιατί την περίοδο που έγινε το πραξικόπημα στις Μαλβίδες (Φεβρουάριος 2017), το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργό ήταν τόσο φανερό, που δεν χωρά αμφισβήτηση ότι δεν μπορούσε να ήταν εκεί. Εκτός αυτού, η φωτογραφία που συνόδευε τις πληροφορίες, ήταν από διακοπές του κ. Τσίπρα στην Κέρκυρα.

 

Θα μου πείτε, το κύριο άρθρο του «Κήρυκα» που μιλά για το πραξικόπημα στις Μαλβίδες, προσδιορίζει το ταξίδι τον Αύγουστο. Ε! Αυτό ήταν το πιο ανώδυνο λάθος. Ήταν η «ουρά του βοδιού». Το «βόδι» – την χοντρή πατάτα της γκάφας – πως χωνεύεται; Τόση μεγάλη ανευθυνότητα; Πόσο σανό θα ταΐσουν στους αναγνώστες τους για να πείσουν ότι ο Τσίπρας είναι ο δαίμονας κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίγαντας;

 

Εμείς κατανοούμε ότι λόγω των πολύ στενών σχέσεων από το 1992 του «Κήρυκα» με την Οικογένεια Μητσοτάκη (τόσο στενές που σίγουρα η Οικογένεια Μητσοτάκη νοιώθει συνεταίρος της εφημερίδας) κάποια προτίμηση θα δικαιολογείτο. Το να αναπαράγεις, όμως, χειρίστου είδους Fake News, για να πλήξεις τον πρωθυπουργό της χώρας, δεν ποιεί τιμή για μια εφημερίδα με πάνω από 100 χρόνων ιστορία. Ελπίζουμε να μπουν στον κόπο να ζητήσουν συγγνώμη από τους αναγνώστες τους και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Η σιωπή Τσίπρα για το ταξίδι στις Μαλβίδες

Κύριο άρθρο του «Ε.Κ.» 5 Φεβρουαρίου, 2019

 

Δεν είναι πάντα η σιωπή χρυσός. Ειδικά όταν είσαι εκλεγμένος αξιωματούχος, πόσω μάλλον Πρωθυπουργός, είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε σενάρια, σε δηλώσεις, ακόμη και σε ψεύτικες πληροφορίες.

Ετσι προλαμβάνεται η κλιμάκωση αρνητικών εντυπώσεων, είτε για τον ίδιο τον αξιωματούχο, είτε για τους δημοκρατικούς θεσμούς μίας χώρας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προφανώς θεωρεί ότι η σιωπή είναι χρυσός σε διαρροές που αφορούν τον ίδιο ή τους στενούς του συνεργάτες. Ισως να μην αντιλαμβάνεται ότι η σιωπή ενίοτε μαρτυρά ενοχή.

 

Ας θυμηθούμε στα 4 χρόνια που κυβερνά ο κ. Τσίπρας:

 

Ο Ιανουάριος του 2017 έκρυβε την ιστορία με την ολιγόωρη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, που έγινε μετά τη λήξη της Συνόδου των χωρών του Νότου στη Λισσαβώνα. Ο κ. Τσίπρας μετέβη για λίγες ώρες στο Παρίσι και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ομίλου L’ Oreal, Ζαν-Πολ Αγκόν. Ειπώθηκε ότι ήταν ιδιωτική επίσκεψη.

 

Στις επίμονες όμως ερωτήσεις στην Ελλάδα, το Μαξίμου, με ενημερωτικό σημείωμα (Non paper) ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L’Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

 

Ουσιαστικά και εν έτει 2019 μπορούμε να πούμε ότι η απάντηση ήταν για να θολώσει τα νερά. Γιατί κάλλιστα θα μπορούσαν οι εκπρόσωποι της Rothschild, να πάνε στην Αθήνα, αφού εκπροσωπούν και τον ΟΔΔΗΧ.

 

Με την ίδια θολούρα δεν θέλησε ποτέ να ξεκαθαρίσει τι έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο στενότατος συνεργάτης του Νίκος Παππάς στη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Και όλοι θυμόμαστε τη διανομή πετρελαίου που θα γινόταν στην Καισαριανή και την αγορά ζαρζαβατικών και άλλα ελαφρά και καθόλου εύθυμα που ειπώθηκαν τότε.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς των αποκαλύψεων στις οποίες προτιμά ο Πρωθυπουργός να σωπαίνει ένοχα, είναι οι διακοπές του στις καθόλου φτηνές Μαλδίβες, τον Αύγουστο του 2017. Τότε ξέσπασε εκεί στρατιωτικό πραξικόπημα, και μέσα στην αναταραχή και τη μυστικότητα η ελληνική κυβέρνηση «έτρεχε» να εντοπίσει και να διασώσει τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Καθοριστικό ρόλο στην όλη επιχείρηση φαίνεται να έπαιξε ο εμίρης του Κατάρ ο οποίος προσπάθησε να φυγαδέψει τον Πρωθυπουργό μέσω της προσωπικής του θαλαμηγού.

 

Στην επιχείρηση διαφυγής πήραν μέρος τόσο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έστειλαν βατραχανθρώπους στο Ντουμπάι να συνοδέψουν με ασφάλεια τον Πρωθυπουργό, όσο και τα πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν στην περιοχή όπου διέφευγε ο Πρωθυπουργός με στόχο να μη προκύψει κανένα απρόοπτο στη μυστική μεταφορά του.

Δηλαδή ο Πρωθυπουργός κράτησε κρυφό ένα ταξίδι διακοπών για το οποίο εις Θεός γνωρίζει πόσα κόστισε στον φορολογούμενο.

 

Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα όμως σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπεται σε περιττή φλυαρία όταν είναι να ξεμπροστιάσει πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Θα ακούσουμε ίσως περισσότερα από τον πρώην εταίρο του Πάνο Καμμένο που δήλωσε ότι δεν διέρρευσε αυτός τα περί Μαλδίβων.

Η σιωπή όμως είναι κι αυτή ένα γνώρισμα της νέας διακυβέρνησης που επεφύλαξε στον Ελληνισμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

www.greeknewsonline.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12717&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 08.02.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote