Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με αλλαγές της «τελευταίας στιγμής» σε πρόσωπα και ατζέντα η επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία
Με αλλαγές της «τελευταίας στιγμής» σε πρόσωπα και ατζέντα η επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία Εκτύπωση E-mail
04.02.19

Με αλλαγές της «τελευταίας στιγμής» σε πρόσωπα και ατζέντα η επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία Με σημαντικές αλλαγές της «τελευταίας στιγμής» στα πρόσωπα που θα συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και – προφανώς – σε επανακαθορισμό της ατζέντας της επισκέψεως, σε συνεργασία και με την τουρκική πλευρά, οριστικοποιήθηκε η ελληνική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως στη διήμερη επίσκεψή του στην Τουρκία (Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη), που ξεκινά αύριο.

Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι η διπλωματική πρακτική ορίζει όπως, σε παρόμοιες περιπτώσεις,  τα πρόσωπα που συνοδεύουν τους  επικεφαλής ορίζονται σε συνεννόηση των δύο πλευρών. Τον. Κ.Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία θα συνοδεύουν οι: Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, και ως προς το σκέλος της επισκέψεως που αφορά την Χάλκη θα τον συνοδεύει και ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γιαβρόγλου. Θυμίζουμε ότι ο κ.Πρωθυπουργός διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Εξωτερικών.

 

Η ατζέντα των συναντήσεων Τσίπρα – Ερντογάν περιλαμβάνει θα θέματα του περιορισμού της εντάσεως στο Αιγαίο, τις εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς το ίδιο διάστημα θα βρίσκεται στην Κύπρο και η Ειδική Διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Κυπριακό και θα έχει σειρά επαφών, το προσφυγικό, το ενεργειακό και φυσικά θέματα θρησκευτικά που έχουν να κάνουν με το Πατριαρχείο (Χάλκη, ιδιωτική επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα στην Αγία Σοφία κλπ).

 

Πρόγραμμα έτσι και αλλιώς «βαρύ» και πολύ σημαντικό, που προφανώς κρίθηκε ότι τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν συνέτρεχε λόγος για να υπάρχουν και θέματα άμυνας για να υπάρχουν παρουσίες και των αντίστοιχων υπουργών Αμύνης των δύο χωρών Στρατηγού ε.α. Χαλουσί Ακάρ και Ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη.

 

Και αυτό γιατί η αρχική σχεδίαση (ή πρόθεση) περιελάμβανε και συνάντηση των ΥΠΑΜ των δύο χωρών. Στη συνέχεια όμως προέκυψαν τα άλλα θέματα και η συνάντηση των δύο ΥΠΑΜ μετατέθηκε σε δεύτερο χρόνο. Θυμίζουμε άλλωστε ότι προ ημερών ο Τούρκος ΥΠΑΜ στη συγχαρητήριο επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων, είχε συμπεριλάβει σε αυτήν και πρόσκλησή του για την πραγματοποίηση επίσημης επισκέψεως Αποστολάκη στην Άγκυρα, που θα απαντηθεί δια της διπλωματικής οδού σε δεύτερο χρόνο και προφανώς ΜΕΤΑ το πέρας της επισκέψεως Τσίπρα στην Τουρκία.

 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την προπαρασκευαστική σύσκεψη της ελληνικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο υπό τον κ.Πρωθυπουργό, σε αυτήν μετείχε και ο Ε.Αποστολάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό επί όλων των τρχόντων ελληνοτουρκικών θεμάτων της αρμοδιότητός του, παραδίδοντάς του μάλιστα και σχετικό “memo”.

 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αύριο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ε.Αποστολάκης θα βρίσκεται στη Λάρισα, μαζί με τον ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα, τους Αρχηγούς των Κλάδων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, προκειμένου να παραστεί διαδοχικώς στις τελετές παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων στους νέους Αρχηγούς της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και στον νέο Αρχηγό ΤακτικήςΑεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Θέμι Μπουρολιά.


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12708&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote