Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πάνω από 20 νεκροί εξαιτίας του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
02.02.19

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ψύχους βρίσκονται δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου οι αρκτικές θερμοκρασίες έφθασαν την Πέμπτη έως και το -49, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 21.

 

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες και ο υδράργυρος να ανέβει, όμως οι νεκροί αυξήθηκαν ραγδαία από τους δώδεκα στους 21, μετά την καταγραφή τουλάχιστον εννέα νεκρών στο Σικάγο.

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ φιλοξενεί δηλώσεις του Στάθη Πουλακίδα, γιατρού στο νοσοκομείο John H. Stroger Jr, ο οποίος σημειώνει ότι στη μονάδα του εισήχθησαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι με κρυοπαγήματα. Στα πιο ακραία κρούσματα, μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί ακρωτηριασμός δακτύλων.

 

 Οι παγωμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα | AP Photo

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα έρχονται και τραγικές ιστορίες θυμάτων του πολικού ψύχους, όπως ένας 18χρονος φοιτητής, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην πανεπιστημιούπολη, σε μικρή απόσταση από τον κοιτώνα του.

Οι άστεγοι και οι εκτοπισμένοι διατρέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους και οι δημοτικές αρχές στο Σικάγο και άλλες πόλεις αποφάσισαν να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους για να τους υποδεχθούν. Αλλά αρκετοί προτίμησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε καταυλισμούς, ή άδεια κτίρια. Μια 60χρονη βρέθηκε νεκρή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Λορέιν, στο Οχάιο, και πιστεύεται ότι πέθανε από υποθερμία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της πόλης.


Στο «ψυγείο» η πόλη του Σικάγο | AP Photo

Οι χιονοπτώσεις και ο πάγος προκάλεσαν επικίνδυνες συνθήκες στο οδικό δίκτου, ενώ τουλάχιστον 26 τροχαία σημειώθηκαν μόνο στην κομητεία Τζόνσον της Αϊόβα, όμως ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

Ενώ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το πολικό ψύχος και οι σφοδροί άνεμοι ανάγκασαν τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πάνω από 2.000 πτήσεις. Περισσότερο επηρεάστηκε το Σικάγο, με 700 πτήσεις να ακυρώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο Ο'Χέιρ.

Στις μεσοδυτικές Πολιτείες έσπασαν τουλάχιστον τριάντα ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας. Η κατανάλωση φυσικού αερίου εξάλλου έφθασε σε επίπεδα-ρεκόρ από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Στη δυτική Νέα Υόρκη η καταιγίδα σκέπασε την περιοχή με περίπου 51 πόντους χιόνι, ενώ χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό στην προσπάθεια κατάσβεσης μίας μεγάλης πυρκαγιάς, όπου οι περίπου 200 πυροσβέστες προσπαθούσαν να ζεσταθούν μπαίνοντας με βάρδιες σε ένα θερμαινόμενο λεωφορείο.

Είχαν περάσει είκοσι χρόνια από την προηγούμενη φορά που μια τέτοια μάζα παγωμένου αέρα έπληξε τις μεσοδυτικές και βορειοανατολικές Πολιτείες, υπενθύμισε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12705&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote