Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αμβρόσιε, προσοχή στο κενό μεταξύ της αγάπης του Θεού και του δικό σου μίσους
Αμβρόσιε, προσοχή στο κενό μεταξύ της αγάπης του Θεού και του δικό σου μίσους Εκτύπωση E-mail
01.02.19

Ο Θεός ποτέ δεν σου ζήτησε να βγαίνεις και να κάνεις κηρύγματα μίσους εναντίον άλλων ανθρώπων. Δική σου πρωτοβουλία είναι. Μην Του φορτώνεις την ευθύνη.

Επτά μήνες με αναστολή ήταν η ποινή που έλαβε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου. Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ο ίδιος εξήγησε για ποιον λόγο καταδικάστηκε : «Για τον Θεό και την πίστη μας ακόμα και φυλακή πηγαίνω! Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μου έκανε! Σήμερα είναι η πιο ιστορική ημέρα της ζωής μου, διότι διώκομαι για την αγάπη Του!»

Συγκινητικό, πράγματι. Μόνο που απέχει πολύ από την αλήθεια.

 

Από πού κι ως πού διώκεσαι για την αγάπη του Θεού Αμβρόσιε;

 

Δεν είσαι ούτε ο Στέφανος που λιθοβολήθηκε επειδή μιλούσε για τον Χριστό ούτε ένας από τους πρώτους χριστιανούς που ρίχτηκαν στα λιοντάρια γιατί αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την πίστη τους ούτε ένας από τους πιστούς που κάηκαν ζωντανοί στον Μεσαίωνα μόνο και μόνο γιατί είχαν μια Βίβλο κρυμμένη κάτω από το στρώμα τους. Δεν είσαι ένας από αυτούς που αρνούμενοι να πολεμήσουν και να σκοτώσουν, στήθηκαν σε απόσπασμα κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Αυτοί ναι, υπέστησαν διωγμό για την αγάπη του Θεού. Εσύ όχι.

 

Δεν είσαι ο απόστολος Παύλος που σύρθηκε σε δίκες με ψεύτικες κατηγορίες και μίλησε για την πίστη του σε αξιωματούχους της εποχής: στον Φήλικα, στον Φήστο, στον Αγρίππα, με επιχειρήματα αλλά πάντα με σεβασμό κι αξιοπρέπεια.

 

Γιατί βρέθηκες στο δικαστήριο, θυμάσαι;

 

Όχι γιατί κηρύττεις την αγάπη που διδάσκει η Αγία Γραφή, αλλά γιατί καταχράσαι την εξουσία σου δίνει ο ρόλος του θρησκευτικού ηγέτη υποδαυλίζοντας μίσος και υποκινώντας σε προσβλητικές πράξεις. "Φτύστε τους" τους είπες, το ξέχασες;  Εκ των υστέρων δήλωσες: "δεν είπα να φτύνουν τους ομοφυλόφυλους, τους πολιτικούς είπα να φτύνουν". Α, εντάξει.

Αλήθεια, πότε έφτυσε κάποιον ο Ιησούς Χριστός;  Να σου θυμίσω; Η μόνη φορά που το έκανε ήταν για να ανοίξει τα μάτια ενός τυφλού. Δεν νομίζω να είχες κάποιο θαύμα υπόψη σου Αμβρόσιε όταν προέτρεπες το ποίμνιό σου να τους φτύνει όπου τους έβρισκε.

 

Να σου θυμίσω και το άλλο; "Η αγάπη είναι μακρόθυμη και δείχνει καλοσύνη. Η αγάπη δεν ζηλεύει, δεν κομπάζει, δεν φουσκώνει από υπερηφάνεια". Άκου κι αυτό: "Η αγάπη δεν συμπεριφέρεται άπρεπα, δεν ζητάει τα δικά της συμφέροντα, δεν εξάπτεται. Δεν κρατάει λογαριασμό για το κακό. Δεν χαίρεται με την αδικία αλλά χαίρεται με την αλήθεια."- 1 Κορινθίους 13:4-6.  Ο γνωστός ύμνος της αγάπης. Βλέπεις; Καμία σχέση.

 

Ευχαριστείς τον Θεό που σου έκανε την τιμή... Καμιά τέτοια τιμή που λες δεν σου έκανε ο Θεός Αμβρόσιε. Ποτέ δεν σου ζήτησε να βγαίνεις και να κάνεις κηρύγματα μίσους εναντίον άλλων ανθρώπων. Ούτε εναντίον όσων κάνουν πράξεις που η Αγία Γραφή καταδικάζει.

 

Δική σου πρωτοβουλία είναι. Μην του φορτώνεις την ευθύνη.

 

Δεν διώκεσαι για την αγάπη του Θεού, διώκεσαι για το δικό σου μίσος Αμβρόσιε.


www.koutipandoras.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12704&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote