Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Τραμπ – Δημοκρατικών για τείχος και shutdown Εκτύπωση E-mail
10.01.19

Σε τροχιά σύγκρουσης παραμένουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών στη Γερουσία, καθώς η συνάντησή τους αποδείχθηκε άκαρπη. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε εξοργισμένος από το τραπέζι των συνομιλιών.

 

Το shutdown της κεντρικής κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνάντηση με τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές και όταν εκείνοι του είπαν ότι δεν θα χρηματοδοτήσουν το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ο πρόεδρος της χώρας αποχώρησε από τη συζήτηση.

 

«Ρώτησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι "Θα συμφωνήσετε με το τείχος μου;" Εκείνη απάντησε όχι. Και αμέσως σηκώθηκε και είπε 'Τότε δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε' και αποχώρησε. Ξανά, είδαμε μια έκρηξη θυμού επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του», είπε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ στους δημοσιογράφους έξω από το Λευκό Οίκο.

 

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter: «Μόλις έφυγα από τη συνάντηση με τον Τσακ και τη Νάνσι. Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 ημέρες εάν ανοίξω την κυβέρνηση, θα χρηματοδοτήσετε το Τείχος; Η Νάνσι είπε “όχι”. Εγώ είπα “γεια χαρά, τίποτα άλλο δεν θα δουλέψει”.

Λίγο αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να συσπειρώσει και τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς η πίεση από Δημοκρατικούς, δημόσιους υπαλλήλους και πολίτες είναι ολοένα και πιο έντονη.

 

Κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές ο Αμερικανός πρόεδρος παρέμεινε σταθερός στη διαπραγματευτική του θέση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποχωρήσει από το αίτημά του για το τείχος. 

 

Ένας γερουσιαστής από τη Λουζιάνα, μάλιστα, θέλoντας να δείξει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση σημείωσε ότι υπάρχουν τέσσερα πιθανά απτελέσματα και κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει συμβιβασμό: Ο Τραμπ υποχωρεί, η Πελόσι υποχωρεί, ο Τραμπ κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή η κυβέρνηση παραμένει κλειστή.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12663&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote