Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Novartis – Μανιαδάκης διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα Εκτύπωση E-mail
04.01.19

Ο ι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis και η άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία κατά του Νίκου Μανιαδάκη μονοπωλούν την πολιτική ατζέντα στο εσωτερικό της χώρας. Σήμερα η αντιπολίτευση ύψωσε... ασπίδα προστασίας προς τον πρώην σύμβουλο υπουργών Υγείας, εκείνον που μέχρι πρότινος κατηγορούσε ως «κουκουλοφόρο» με την κυβέρνηση να απαντά σε υψηλούς τόνους.

 

Έφοδος χωρίς ευρήματα

 

Σήμερα το μεσημέρι εισαγγελείς Διαφθοράς με αστυνομικούς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του καθηγητή Μανιαδάκη αναζητώντας στοιχεία για διακίνηση παράνομου χρήματος.

Η έφοδος σχετίζεται με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, στο παρελθόν, έχει πραγματοποιηθεί ξανά έρευνα στο σπίτι του κατά την οποία είχαν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ παράλληλα είχαν ανοίξει τραπεζικοί του λογαριασμοί στους οποίους βρέθηκαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά τα οποία κλήθηκε και τα νομιμοποίησε καταβάλλοντας το ανάλογο πρόστιμο.

Πηγές του Εφετείου ανέφεραν ότι οι ελεγκτές βρέθηκαν ενώπιον ενός άδειου σπιτιού και τόνιζαν ότι το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις αρμόδιες αρχές ότι «ο καθηγητής ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό».

Ο ίδιος, πάντως, ο κ. Μανιαδάκης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι σε ισχύ η διάταξη των εισαγγελέων για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα.

 

Επαναφέρει τα περί σκευωρίας τη Νέα Δημοκρατία

 

Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε πολύ ψηλά τους τόνους, υψώνοντας ασπίδα προστασίας προς ένα πρόσωπο, το οποίο μέχρι πρότινος αποκαλούσε «κουκουλοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «παρακρατική σκευωρία» και προσπάθειες παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Τα περισσότερα βέλη κορυφαίων στελεχών, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για προσπάθεια θεσμικής εκτροπής και καλεί δικαστικούς λειτουργούς και «τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας» να την αποτρέψουν «από κοινού».

 

«Ανησυχεί η Ν.Δ.;»

 

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας σκωπτικά ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζει «πολύ άγχος και πολλά νεύρα σε σχέση με τη Novartis».

«Ίσως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο «Χριστοφοράκο» και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens.» προσθέτει με νόημα η κυβέρνηση.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12653&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 04.01.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote