Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ιταλία: Ηχηρή παραίτηση στον χώρο της Υγείας λόγω της πολεμικής Σαλβίνι στα εμβόλια Εκτύπωση E-mail
03.01.19

Ιταλία: Ηχηρή παραίτηση στον χώρο της Υγείας λόγω της πολεμικής Σαλβίνι στα εμβόλια Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ινστιτούτου Υγείας (ISS) της Ιταλίας, ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, δηλώνει ότι παραιτήθηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου εξαιτίας της υποστήριξης που προσφέρει η λαϊκιστική/ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας του σε μία «πραγματικά αντιεπιστημονική» πολιτική που απειλεί την δημόσια υγεία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι εξηγεί ότι ο συνασπισμός Λέγκα/Κινημάτος 5 Αστέρων, που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο 2018, έχει αλλεργία προς τα αποδεδειγμένα στοιχεία, κατά το πρότυπο του Ντόναλντ Τραμπ, που διατηρεί μία αποστροφή προς την επιστήμη.

 

«Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης έχουν υιοθετήσει μη επιστημονικές, έως τελείως αντιεπιστημονικές, θέσεις για μεγάλη σειρά θεμάτων», καταγγέλλει ο ιταλός καθηγητής.

«Είναι προφανές ότι όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει ότι ο ίδιος, ως πατέρας, θεωρεί ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλά υποχρεωτικά εμβόλια, άχρηστα και επικίνδυνα, αυτό δεν είναι απλά μη επιστημονικό, είναι αντιεπιστημονικό», λέει αναφερόμενος στον επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

 

«Το να επαναλαμβάνεις ότι οι μετανάστες είναι φορείς ασθενειών δεν στηρίζεται σε καμία βάση και υποχρεώνει το Ινστιτούτο να αυτολογοκριθεί ώστε να μην έλθει σε αντίθεση με την πολιτική γραμμή», καταγγέλλει.

Η επιμονή με την οποία η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι τα εργοστάσια που επεξεργάζονται απορρίμματα για την παραγωγή ενέργειας είναι ξεπερασμένα «δεν έχει κανένα νόημα», ενώ η απόφαση για την χαλάρωση των περιορισμών της γεωργικής χρήσης μολυσμένων εδαφών ελήφθη χωρίς αξιολόγηση των επιπτώσεων επί της δημόσιας υγείας.

 

«Ωστόσο υπάρχουν θέματα κρίσιμης σημασίας για την δημόσια υγεία», προειδοποιεί.

Τον Μάιο 2017, η τότε κεντρο-αριστερή κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτικά για την εγγραφή των παιδιών στο σχολείο 12 εμβόλια, ανάμεσά τους το εμβόλιο της ερυθράς, του τετάνου και της πολιομυελίτιδας. Το ποσοστό του εμβολιασμού των παιδιών 2 ετών κατά της ερυθράς βρισκόταν στο 85,3% το 2015, ενώ η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τοποθετεί το ποσοστό στο 95%.

 

Το Κίνημα των 5 Αστέρων εξεγέρθηκε λέγοντας ότι αυτό αντιστοιχεί σε δώρο προς την φαρμακευτική βιομηχανία (!). Από την πλευρά της η Λέγκα υιοθέτησε ανεύθυνους ισχυρισμούς που συνδέουν τα εμβόλια με τον αυτισμό...

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο κυβερνών συνασπισμός προκάλεσε σοκ στη επιστημονική κοινότητα παύοντας τα μέλη της συμβουλευτικής της κυβέρνησης επιτροπής εμπειρογνωμόνων.


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12652&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote