Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Οι γιορτές «φουντώνουν» σεξ και απιστία
Οι γιορτές «φουντώνουν» σεξ και απιστία Εκτύπωση E-mail
01.01.19

Οι γιορτές «φουντώνουν» σεξ και απιστία Oι γιορτές βάζουν φωτιά στα κρεβάτια και τους κάνουν όλους πιο «άτακτους». Πάρα πολλοί αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο και καλωσορίζουν τον καινούριο με… σεξ. Τολμηρό, «καυτό», παθιασμένο, «νόμιμο» ή «παράνομο», εντός ή εκτός σπιτιού (κυριολεκτικά και μεταφορικά), με ανανεωμένη διάθεση και δίψα για ζωή. Κάτι που εξηγεί γιατί κάθε Σεπτέμβριο αυξάνονται οι γεννήσεις.

 

Βέβαια κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διπλασιάζονται και τα «κρούσματα» απιστίας, αν κι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Σε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι άπιστοι και οι άπιστες ομολόγησαν πως, εκτός από τα δώρα των γιορτών – που πολύ ευχαρίστως αποδέχονται – ενδίδουν και σε άλλα «δώρα», που έχουν σχέση με σωματικές ηδονές, κυρίως παράνομες… Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, διευθυντής Ανδρολογικού Ινστιτούτου, αποκαλύπτει: «Άνδρες και γυναίκες ομολόγησαν πως στις γιορτές υπάρχει μια διάχυτη ερωτική επιθυμία και προς αντικείμενα, αλλά και προς υποκείμενα. Οι άνθρωποι στις γιορτές θέλουν να είναι χαρούμενοι και ερωτικοί. Οι παγανιστικές γιορτές, που προηγούνται των χριστιανικών χρόνων, είχαν πάντα ένα ακόλαστο υπονοούμενο. Όπως στο καρναβάλι, που οι άνθρωποι πίσω από μάσκες και στολές, σε συνδυασμό με χορούς ερωτικούς, αλλάζουν τον καθημερινό τους ρόλο με κάτι πιο εντυπωσιακό και σαφώς πιο αμαρτωλό». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας, ουρολόγος-ανδρολόγος, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας. Όπως εξηγεί, οι θρησκευτικές γιορτές, που υπηρετούν την πίστη και την αγιότητα και ξορκίζουν την αμαρτία, με έναν άγνωστο, αλλά επιβεβαιωμένο ιστορικά λόγο, ευοδώνουν την παραβίαση της πίστης και της ηθικής, με το αντίδοτο της απιστίας. «Οι νευροβιολόγοι έχουν αποδείξει ότι στον εγκέφαλο οι ηδονές πολλαπλασιάζονται και στην αγάπη και στο μίσος. Μέσω της ίδιας βιοχημικής διαδρομής, οι λεγόμενες και ορμόνες της χαράς, όπως είναι η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, παράγονται μόνο στην αναμονή για μια αμοιβή ηδονική, είτε προς μια σχέση θαλπωρής -παιδιά, οικογένεια- είτε προς την εκδίκηση. Και η απιστία είναι μια μορφή εκδίκησης προς τους κανόνες και προς την πολιτικά και ηθικά ορθή συμπεριφορά. Από τις δέκα εντολές, τουλάχιστον οι τρεις αφορούν στην απιστία, τονίζει ο Δρ. Φλιάτουρας. Την περίοδο των γιορτών, που οι άνθρωποι «φοράνε τα καλά τους», συνειδητά ή ασυνείδητα γίνονται πιο ελκυστικοί και πιο ερωτικοί και η «ορμόνη του ερωτισμού», ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν κοιτάζει τα πρέπει. Παρασύρει τον άνθρωπο σε μια από τις πιο ηδονικές αμοιβές που του χάρισε η φύση, είτε για να διαιωνίσει το είδος, είτε, απλά, για να νιώσει μικρός Θεός, με τον οργασμό να νικά τον φόβο του θανάτου, όπως περιγράφει ο ειδικός.

Πηγή: https://www.paron.gr/2019/01/01/oi-giortes-foyntonoyn-sex-kai-apistia/

Βέβαια κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διπλασιάζονται και τα «κρούσματα» απιστίας, αν κι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Σε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι άπιστοι και οι άπιστες ομολόγησαν πως, εκτός από τα δώρα των γιορτών – που πολύ ευχαρίστως αποδέχονται – ενδίδουν και σε άλλα «δώρα», που έχουν σχέση με σωματικές ηδονές, κυρίως παράνομες…

 

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, διευθυντής Ανδρολογικού Ινστιτούτου, αποκαλύπτει: «Άνδρες και γυναίκες ομολόγησαν πως στις γιορτές υπάρχει μια διάχυτη ερωτική επιθυμία και προς αντικείμενα, αλλά και προς υποκείμενα.

 

Οι άνθρωποι στις γιορτές θέλουν να είναι χαρούμενοι και ερωτικοί. Οι παγανιστικές γιορτές, που προηγούνται των χριστιανικών χρόνων, είχαν πάντα ένα ακόλαστο υπονοούμενο. Όπως στο καρναβάλι, που οι άνθρωποι πίσω από μάσκες και στολές, σε συνδυασμό με χορούς ερωτικούς, αλλάζουν τον καθημερινό τους ρόλο με κάτι πιο εντυπωσιακό και σαφώς πιο αμαρτωλό».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας, ουρολόγος-ανδρολόγος, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας. Όπως εξηγεί, οι θρησκευτικές γιορτές, που υπηρετούν την πίστη και την αγιότητα και ξορκίζουν την αμαρτία, με έναν άγνωστο, αλλά επιβεβαιωμένο ιστορικά λόγο, ευοδώνουν την παραβίαση της πίστης και της ηθικής, με το αντίδοτο της απιστίας.

 

«Οι νευροβιολόγοι έχουν αποδείξει ότι στον εγκέφαλο οι ηδονές πολλαπλασιάζονται και στην αγάπη και στο μίσος. Μέσω της ίδιας βιοχημικής διαδρομής, οι λεγόμενες και ορμόνες της χαράς, όπως είναι η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, παράγονται μόνο στην αναμονή για μια αμοιβή ηδονική, είτε προς μια σχέση θαλπωρής -παιδιά, οικογένεια- είτε προς την εκδίκηση. Και η απιστία είναι μια μορφή εκδίκησης προς τους κανόνες και προς την πολιτικά και ηθικά ορθή συμπεριφορά. Από τις δέκα εντολές, τουλάχιστον οι τρεις αφορούν στην απιστία, τονίζει ο Δρ. Φλιάτουρας.

 

Την περίοδο των γιορτών, που οι άνθρωποι «φοράνε τα καλά τους», συνειδητά ή ασυνείδητα γίνονται πιο ελκυστικοί και πιο ερωτικοί και η «ορμόνη του ερωτισμού», ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν κοιτάζει τα πρέπει. Παρασύρει τον άνθρωπο σε μια από τις πιο ηδονικές αμοιβές που του χάρισε η φύση, είτε για να διαιωνίσει το είδος, είτε, απλά, για να νιώσει μικρός Θεός, με τον οργασμό να νικά τον φόβο του θανάτου, όπως περιγράφει ο ειδικός.

Πηγή: www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12647&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote