Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι εικόνες του 2018 Εκτύπωση E-mail
31.12.18

Για να γυρίσει η καρδιά στη θέση της σε κάθε λογής χριστιανούς, πατριώτες ή απλούς νοικοκυραίους που δεν γουστάρουν τους ξένους και ανησυχούν ότι αυτά τα αναρχοκομμούνια, που η κακιά μας η μοίρα το έφερε έτσι και κυβερνάνε, θα φτιάξουν τζαμί στην ορθόδοξη χώρα μας, να σας πω αμέσως ότι αυτό που βλέπετε βρίσκεται στη Γάζα.

Αλλωστε και να φτιαχτεί τζαμί εδώ θα είναι άνευ μιναρέ μη τυχόν και είναι ψηλότερος από κάνα καμπαναριό και τον πάρει καμιά ομάδα μπάσκετ για σέντερ. Και αφού ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα, να σας πω ότι επειδή αυτή την περίοδο συνηθίζονται οι απολογισμοί και επειδή σε όλους αρέσουν οι λίστες με τα καλύτερα 10, 20 κ.λπ., εμείς εδώ δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες της χρονιάς με κριτήριο το πόσο ωραίες είναι ή αν αποτελούν από μόνες τους είδηση και όχι αν είναι φωτογραφίες από κάποιο σημαντικό γεγονός.

Και να σας προειδοποιήσω πως εκτός του υποκειμενισμού που υπάρχει στο ότι εγώ τις διαλέγω, υπάρχει άλλος ένας περιορισμός: ότι οι φωτογραφίες είναι από το Ασοσιέιτεντ Πρες και μόνο.

 
Ισπανικό κράτος
AP Photo/Daniel Cole

Πέρα από το αν συμφωνεί κάποιος με αυτούς που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι οι άνθρωποι έχουν και άποψη και αισθητική καθώς με τη μικρή τους παρέμβαση έκαναν τον ΜΑΤατζή σαν κίτρινο στρουμφάκι για... φίλημα.

 
Βραζιλία
Καλλιστεία σε φυλακές της Βραζιλίας
AP Photo/Silvia Izquierdo

Μια βασίλισσα της ομορφιάς πίσω από τα κάγκελα: Η Μαριάνα Ρόζα Αλβες κέρδισε το στέμα της Μις... Ψειρού. Τα καλλιστεία εντός των φυλακών είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης με στόχο την ανόρθωση του ηθικού των φυλακισμένων. Μπορεί να αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα της μεθόδου, μπορεί να αμφισβητείται πατόκορφα η διοργάνωση καλλιστείων, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι η καλύτερη είδηση που μας ήρθε ποτέ από τις βραζιλιάνικες φυλακές

 
Υεμένη
Πείνα στην Υεμένη
AP Photo/Nariman El-Mofty

Η πεντάχρονη Αουσά και η οικογένειά της λόγω του πολέμου αναγκάστηκαν να μετοικήσουν 200 χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους, με αποτέλεσμα όμως να είναι απίστευτα δύσκολη η εξεύρεση τροφής. Ετσι η μικρή τρέφεται αποκλειστικά με ψωμί και τσάι με συνέπεια να έχει σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού. Να δεις που υπάρχει πιθανότητα αυτή και η οικογένειά της να μας κουβαληθούν εδώ και μάλιστα χωρίς λόγο, αφού δεν κινδυνεύουν πια από τον πόλεμο. Θα φταίει μετά ο Μητσοτάκης και το κόμμα του που θα τους θεωρήσουν οικονομικούς μετανάστες και άρα λαθρομετανάστες και θα αρνηθούν να τους δώσουμε άσυλο;

 
Τουρκία
AP Photo/Emrah Gurel, File

Μπορεί η εικόνα να παραπέμπει κάπου μεταξύ Φαρ Ουέστ και διαφήμισης του «Μάλμπορο», αλλά ο συγκεκριμένος... κάου μπόι είναι ο 50χρονος εκτροφέας αλόγων Αλί Κεμέρ και είναι Τουρκαλάς. Ξέρετε, από αυτούς που επιβουλεύονται το Αιγαίο μας και παραβιάζουν καθημερινά προς το παρόν τον εναέριο χώρο μας και ποιος ξέρει τι άλλο θα παραβιάσουν αργότερα...

 
Ρωσία
Χιονισμένος πάργκινγ με αυτοκίνητα στη Ρωσία
AP Photo/Dmitry Serebryakov, File

Επειδή όσο χρόνο και αν σας δώσω δεν πρόκειται να το βρείτε, σας λέω αμέσως ότι αυτό είναι ένα πάρκινγκ γεμάτο αυτοκίνητα όπως φαίνεται από ψηλά ενώ έχει χιονίσει. Πέρα από την πρωτοτυπία της εικόνας, και μόνο που ανέβηκε ο φωτογράφος τόσο ψηλά για να την τραβήξει αξίζει να συμπεριληφθεί στις φωτογραφίες της χρονιάς.

 
ΗΠΑ
Φωτιές στη Καλιφόρνια
AP Photo/Noah Berger

Προβληματίστηκα πολύ για το αν θα συμπεριλάβω την παρούσα στις φωτογραφίες της χρονιάς γιατί μπορεί οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια να δίνουν την ευκαιρία για εντυπωσιακές λήψεις, αλλά αυτό το θέμα στην Ελλάδα φέτος είναι σαν να μιλάς για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

 
Εκουαδόρ
AP Photo/Dolores Ochoa

Φάση από ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδων με παίκτες με ακρωτηριασμένα μέλη. Και μόνο που κατάφερε μια εικόνα να αιχμαλωτίσει μια αφηρημένη έννοια όπως η δύναμη της θέλησης την κάνει να αξίζει να συμπεριληφθεί στη λίστα μου.

 
Ιορδανία
Μέτρα ασφαλείας στην Ιορδανία
AP Photo/Raad al-Adayleh

Μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα Αμμάν. Την εικόνα την επιλέξαμε για όλους όσοι έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τα ΜΑΤ και τις αστυνομικές δυνάμεις εν γένει: εδώ χορταίνει το μάτι σου ΜΑΤατζήδες.

 
Παλαιστίνη
Πετρπόλεμος στα σύνορα Γάζας- Ισραήλ
AP Photo/Khalil Hamra

Κοιτώντας φευγαλέα την εικόνα με τους καπνούς και τις φωτιές λίγο θες για να αποδεχτείς τη λογική του Ισραήλ ότι πρόκειται για πόλεμο και όχι για γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού. Αν όμως προσέξεις καλύτερα, θα δεις ότι εκεί που ο ένας στρατός διαθέτει τανκς, πολυβόλα, μαχητικά και τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, ο άλλος διαθέτει μόνο σφεντόνες και μάλιστα από τις παλιές, τις σβουριχτές.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12644&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 01.01.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote