Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μακεδονικό και Νέα Δημοκρατία Εκτύπωση E-mail
21.12.18

Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής κατά κανόνα δεν εντάσσονται στο εσωτερικό μικροπολιτικό παιχνίδι, στις αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, δεν αξιοποιούνται καιροσκοπικά. Στην πράξη, συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

Γιατί στην εξωτερική πολιτική ζυγίζεται ο πατριωτισμός τής κάθε κυβέρνησης, πόσο δηλαδή υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.

 

Αυτό έχει διαφύγει την προσοχή των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, που, όσο και αν ορκίζονται στην εθνική συνεννόηση για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, πράττουν ακριβώς το αντίθετο, εντάσσοντάς την στα μικροπολιτικά συμφέροντά τους. Ο καλώς ή κακώς εννοούμενος πατριωτισμός αξιοποιείται δεκαετίες τώρα ως το καλύτερο πεδίο ψηφοθηρίας.

 

Ακριβώς γι' αυτό τον λόγο, η στάση που κρατάει η Ν.Δ. στο ζήτημα του Μακεδονικού έχει μια ιστορική ερμηνεία που θα μπορούσε -έστω και δύσκολα- να γίνει κατανοητή. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν αντιγράφει ό,τι κληρονόμησε ως ιστορία. Δημιουργεί ιστορικό προηγούμενο. Και μάλιστα πολύ κακό για την ευρύτερη πολιτική παράταξη της οποίας είναι η πολιτική έκφραση.

 

Η Ν.Δ. ξεσήκωσε τεράστιο θόρυβο, υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δήθεν αναγνωρίζει «μακεδονική εθνότητα», παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως αυτό αφορά την υπηκοότητα. Εκανε το μαύρο - άσπρο, για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά, με μόνο στόχο να είναι η αυριανή κυβέρνηση. Ολα αυτά, την ίδια ώρα που καυχιέται πως είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος του σύγχρονου ευρωπαϊκού πνεύματος στην Ελλάδα και πως υπερασπίζεται όσο κανείς άλλος τις παραδοσιακές διεθνείς σχέσεις αλλά και τους δεσμούς της χώρας.

 

Προχθές, έγινε γνωστό ότι με τροπολογίες που κατατέθηκαν, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΠΓΔΜ, αποσαφηνίζεται πως η έννοια του «Μακεδόνα πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας» δεν έχει καμία σχέση με τον προσδιορισμό της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της γειτονικής χώρας.

 

Ούτε αυτό ικανοποίησε το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, που έσπευσε να ανακοινώσει ότι «το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς». Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η σημερινή κυβέρνηση. Αρα, εθνική πολιτική για τη Ν.Δ. είναι το μικροκομματικό συμφέρον της. Οι Ελληνες πολίτες το κατάλαβαν.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12627&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote