Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε διωγμό το φρόνημα, κύριε Μητσοτάκη;
Σε διωγμό το φρόνημα, κύριε Μητσοτάκη; Εκτύπωση E-mail
18.12.18

Κυριάκος Μητσοτάκης Αν απέδειξε κάτι το συνέδριο της Ν.Δ., αυτό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει αρχηγό ο οποίος άγεται και φέρεται από τους υφισταμένους του. Αυτοί καθορίζουν την πολιτική του κόμματος και όχι εκείνος. Ενα απλό παράδειγμα:

 

Την επομένη της εξόδου από την επιτροπεία των μνημονίων, στις 21 Αυγούστου, ο κ. Βορίδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε: «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».


Τότε σηκώθηκε κύμα αντιδράσεων -και από την «Εφημερίδα των Συντακτών»-, γεγονός που δημιούργησε την εντύπωση πως η συγκεκριμένη άποψη Βορίδη δεν θα επανερχόταν σε οποιαδήποτε παραλλαγή της. Και όμως, επανήλθε. Στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα σε άλλα, τόλμησε και αυτό: «Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει»!


Πρόκειται για πρωτοφανή δήλωση στη σύγχρονη Ιστορία μας. Οι κυβερνήσεις κρίνονται για τα πεπραγμένα τους και φεύγουν με την καταψήφισή τους στις εκλογές. Πώς μπορείς να τελειώσεις με κάποιον γι' αυτά που πιστεύει, πολύ περισσότερο με ένα κόμμα;

Τα πιστεύω συνιστούν το φρόνημα. Πώς μπορείς να τελειώσεις με το φρόνημα του άλλου; Στο παρελθόν αυτό σήμαινε ποινικοποίηση και δίωξη των ιδεών, φυλακές, εξορίες, εκτελέσεις. Σήμερα;


Η λογική συνέπεια της δήλωσης του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στα όσα είχε πει γι' αυτόν μερικούς μήνες νωρίτερα ο κ. Βορίδης και τα παραθέσαμε πιο πάνω. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. περιόρισε την εφαρμογή των συστάσεων Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να αποφύγει τις αντιδράσεις των κομμάτων της κομμουνιστικής, σοσιαλιστικής ή άλλης Αριστεράς.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Και δεν είναι απλώς ακροδεξιά, αλλά και άκρως επικίνδυνη, γιατί οδηγεί τη χώρα πίσω στη σκοτεινή εποχή των διώξεων. Δυστυχώς υιοθετείται και διατυπώνεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θέλει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12623&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote