Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τo ροζ DVD «καίει» Τσέκου - εργατολόγο
Τo ροζ DVD «καίει» Τσέκου - εργατολόγο Εκτύπωση E-mail
13.02.08
 Ανοιξε ο κύκλος της προσωποποίησης των ποινικών διώξεων και των κλήσεων των κατηγορουμένων σε απολογία για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Η Εύη Τσέκου και ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος είναι τα δύο πρόσωπα που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Ο πρώτος που θα περάσει το κατώφλι του 2ου ειδικού ανακριτή κ. Δημήτρη Οικονόμου στη δεύτερη φάση της κύριας έρευνας για την απόπειρα αυτοκτονίας και την εκβίαση εις βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού είναι ο δικηγόρος κ. Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο και θα ακολουθήσει τη Δευτέρα η κ. Τσέκου.

Ο δικαστικός λειτουργός προχώρησε χθες στην προσωποποίηση της ποινικής δίωξης εις βάρος της κυρίας Τσέκου και για το αδίκημα της «παραβίασης απορρήτου προσωπικών δεδομένων» σε βαθμό κακουργήματος.

Το αδίκημα αυτό αφορά στην κατοχή και διακίνηση του επίμαχου ροζ dvd και αποδίδεται στην κακουργηματική του μορφή, αφού η κυρία Τσέκου φέρεται ότι όχι μόνο επεδίωκε προσωπικό όφελος, δηλαδή χρήματα, αλλά είχε σκοπό να βλάψει και τον κ. Χρήστο Ζαχόπουλο. Ηδη εναντίον της 35χρονης προφυλακισμένης έχει ασκηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατά συναυτουργία εις βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του υπ. Πολιτισμού καθώς και για συμμετοχή σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην συμβασιούχος χθες το απόγευμα «έβαλε» με τη βοήθεια του συνηγόρου της κ. Κώστα Χρυσικόπουλου τις τελευταίες πινελιές στο απολογητικό της υπόμνημα το οποίο ετοίμαζε από καιρό μέσα από το κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα νέα στοιχεία που ήλθαν στο φως μετά το άνοιγμα της δικογραφίας ίσως και να οδηγήσουν την 35χρονη και το δικηγόρο της να χαράξουν μια νέα πορεία στην υπερασπιστική τους γραμμή. Πάντως θα πρέπει να απαντήσει και σε κάποια βασικά ερωτήματα, τα οποία ενδεχομένως θα της τεθούν και από τον 2ο ειδικό ανακριτή, για να αντικρούσει όσα έχουν καταγραφεί και σε μαρτυρικές καταθέσεις.
Είχε στην κατοχή της το αμοντάριστο ή το «πειραγμένο» dvd;

Γνωρίζει και, αν ναι, θα αποκαλύψει το πρόσωπο που μοντάρισε το οπτικοακουστικό υλικό; Το παρέδωσε η ίδια ή της το έκλεψαν; Ποιος της έδωσε την τσάντα-κάμερα με την οποία έγινε η καταγραφή των επίμαχων σκηνών που αποτυπώθηκαν στο dvd; Ζήτησε η ίδια χρήματα από τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που επισκέφθηκε ή ο εργατολόγος ανέλαβε από μόνος του αυτή την πρωτοβουλία;

Τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια ο εργατολόγος κ. Νικολουτσόπουλος, ο οποίος συνόδευσε την κυρία Τσέκου στα ΜΜΕ. Καλείται να απολογηθεί για τρία αδικήματα και συγκεκριμένα τα κακουργήματα της «απόπειρας εκβίασης» και της «παραβίασης απορρήτου προσωπικών δεδομένων», καθώς και το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Μάρτυρες, τόσο από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA όσο και από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», έχουν καταθέσει στον 2ο ειδικό ανακριτή ότι ο δικηγόρος τούς ζήτησε χρήματα για λογαριασμό της Εύης Τσέκου, επικαλούμενος ότι είναι φτωχή κοπέλα. Συγκεκριμένα, από το «Πρώτο Θέμα» φέρεται να ζήτησε 50.000 ευρώ και από το MEGA 100.000 ευρώ. Ο ίδιος πάντως μέσω του συνηγόρου του κ. Μάκη Τζίφρα έχει διαμηνύσει ότι όταν βρεθεί ενώπιος ενωπίω με το δικαστικό λειτουργό θα ανοίξει τα χαρτιά του αλλά και το στόμα του. Οι επόμενες κλήσεις αναμένεται να σταλούν στους δύο δικηγόρους που φέρονται ότι ζήτησαν αρχαιολογικές διευκολύνσεις από τον κ. Ζαχόπουλο.

O Ρουσόπουλος για Κλαδά - Κουκοδήμο

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα», ήταν η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου σε ερώτηση δημοσιογράφων -κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- αν ο επικεφαλής της ΥΠΕΕ κ. Σπ. Κλαδάς εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

«Το ερώτημα έχει απαντηθεί», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, κληθείς να σχολιάσει την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Κώστα Κουκοδήμου και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η οποία δημοσιοποιήθηκε προχθές το βράδυ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο και πως ό,τι είχε να πει για την υπόθεση το έχει πει. Σε ερώτηση αν δεν ισχύουν πια οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή, μετά την απόφαση να πάει η υπόθεση στο αρχείο, ο κ. Ρουσόπουλος αφού σχολίασε «πώς θεωρήθηκε κάτι τέτοιο;» πρόσθεσε ότι η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουκοδήμου ήταν προσωπική του επιλογή.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Ν.Δ. κ. Αθ. Γιαννόπουλος δήλωνε (Ρ/Σ ΝΕΤ), αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του Μ. Τριανταφυλλόπουλου για την οικογένεια από τη Μυτιλήνη που αποχαιρέτισε για πάντα το αγγελούδι της και στην εμπλοκή του κ. Κλαδά ως δικηγόρου των τραγικών γονιών: «Πρέπει να υπάρξουν εξηγήσεις, γιατί είναι ένα θέμα ηθικής τάξης, που θίγει και τον ίδιο, αλλά και παράλληλα θίγει και ένα Σώμα επιστημόνων-δικηγόρων, που βλέπει κανείς ότι μπορεί κάποια στιγμή ένας δικηγόρος να πουλήσει την υπόθεσή σου στον αντίδικο. Ο κ. Κλαδάς πρέπει να απαντήσει για όλα αυτά τα θέματα, στα οποία ενδεχομένως έχει κάποια συμμετοχή».


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1261&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 13.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote