Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Thales την προσφορά, η Siemens το έργο!
Η Thales την προσφορά, η Siemens το έργο! Εκτύπωση E-mail
27.11.18

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στα κόμματα η συμπληρωματική δικογραφία για ένα από τα σκέλη της υπόθεσης C4I (ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC) που διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή (23/11) από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, λόγω της «πρόσκρουσης» σε πρώην υπουργό.

 

Θυμίζουμε εδώ ότι, μετά την έκδοση βουλεύματος το 2017, η υπόθεση C4I δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Θυμίζουμε ότι, μόλις διέρρευσε η είδηση αυτή, στελέχη του ΔΗ.ΣΥ., σε μία κίνηση αντιπερισπασμού, πήγαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με σχετική αναφορά για παράλειψη διαβίβασης στη Βουλή ανάλογης δικογραφίας που εμπλέκει τρεις πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, μεταξύ των οποίων και ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από δικαστικές πηγές, στη δικογραφία για το C4I που πήγε στη Βουλή, περιλαμβάνεται και μια νέα κατάθεση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία δόθηκε στα τέλη του 2017. Με αυτή την κατάθεση και με τα στοιχεία του ημερολογίου της, η μάρτυρας βάζει νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς φαίνεται πως το... μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο κατά την οποία άνοιγαν οι προσφορές για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες να έρθει σε επαφή με τον ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα.

 

Το πιο εντυπωσιακό γεγονός, όμως, που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι ότι αυτές οι προσπάθειες έγιναν μόλις άνοιξαν οι φάκελοι με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές, οι οποίες έδειχναν πως την καλύτερη προσφορά είχε κάνει η εταιρεία Thales και όχι η SAIC, που ακολούθως ανέλαβε το έργο με υπεργολάβο τη Siemens.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12582&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 27.11.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων