Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Απόλυτη σιωπή και σύμφωνο ατιμωρησίας Εκτύπωση E-mail
15.11.18

 

Απόλυτη σιωπή

και σύμφωνο

ατιμωρησίας

 

 

Νέα Υόρκη /του Σάκη Σερέτη

Μια σειρά σοβαρών εκκρεμοτήτων που αφορούν στα πεπραγμένα των προήγουμενων διοικήσεων Ηλία Τσεκερίδη και Πέτρου Γαλάτουλα , καλείτε (εάν δεν έχει συνάψει προεκλογικά πρωτόκολο ατιμωρρησίας ) να αντιμετωπίσει το νεοκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, το οποίο μετά την σύσταση του σε σώμα με πρόεδρο τον κ. Κλεάνθη Μειμάρογλου , αναμένεται σύμφωνα με τις μετεκλογικές... εξαγγελίες να δώσει το δικό του στίγμα για τα επόμενα δύο χρόνια .

Ακόμα δεν έχουμε μάθει τίποτα σχετικό με την διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των περιουσιακών στοιχείων της Ομοσπονδίας, η οποία σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό του οργανισμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την σύνταξη ενός εγγράφου , εντός του οποίου θα αναφέρονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία που παραδίδει η απερχόμενη διοίκηση στην νέα .
Χρήματα στις τράπεζες , υπολογιστές,φωτοτυπικά μηχανήματα , σκεύη κουζίνας, καρέκλες , τραπέζια,εικόνες που δωρήθηκαν , αρχειακό υλικό , και γενικά ότι υπήρχε και ότι έχει αποκτηθεί , η, έχει δωρηθεί στην Ομοσπονδία κατά την διάρκεια θητείας της απερχόμενης διοίκησης , θα πρέπει να καταγραφεί και να παραδοθεί στην νέα διοίκηση .

Παράλληλα θα πρέπει να κοινοποιηθεί στα μέλη του οργανισμού και φυσικά σε κάθε ενδιαφερόμενο , ο τελικός απολογισμός της παρέλασης , στον οποίο θα πρέπει να αναφέρονται λεπτομερώς τα έσοδα και οι πηγές τους.
Όπως επίσης και τα έξοδα που δαπανήθηκαν από το ταμείο της παρέλασης ,ονομαστικώς και όχι γενικόλογα, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να χρεώνονται στο λογαριασμό των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς και τα έξοδα που αντιστοιχούν στους“συνήθεις ύποπτους” προσκεκλημένους του πρώην προέδρου Πέτρο Γαλάτουλα.
Να μην ξεχνούν οι υπεύθυνοι ,ότι η Ομοσπονδία σαν μη κερδοσκοπικός οργανισμός , έχει υποχρέωση να δημοσιοποιεί τα οικονομικά της στοιχεία και να παρέχει πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο .

Επίσης θα πρέπει να παραδοθούν οι όποιες συμβάσεις έργου , η ,παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό,οι οποίες θα πρέπει να έχουν στα συννειμένα τις ανάλογες κατά πλειοψηφία εγκεκριμένες αποφάσεις του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου,αλλά και της γενικής συνέλευσης, εφόσον τα ποσά είναι μεγαλύτερα από αυτά που προβλέπει το καταστατικό για το διοικητικό συμβούλιο.

Σαν απλό παράδειγμα θα αναφέρω την παραγγελία 1.000 άλμπουμς βυζαντινής μουσικής αξίας 20.000$ από το ίδρυμα Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής “Αγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης” με έδρα την Θεσσαλονίκη , την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ,πραγματοποίησε ο πρώην πρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας την 21 Ιανουαρίου 2018 , όταν βρέθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για το όνομα της Μακεδονίας .
Το ποσόν αυτό των 20.000$ ξεπερνά κατά πολύ το ποσό δικαιοδοσίας του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου και εγείρει εύλογα ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν επίσημα από τους διοικούντες τον Οργανισμό .

Ήξεραν άραγε τα μελη του διοικητικού συμβουλίου για αυτήν την ενέργεια ?

Ενημερώθηκε η γενική συνέλευση των μελών τη Ομοσπονδίας για αυτή την αγορά και εκταμίευση χρημάτων και εάν έγινε αυτό , σε ποια γενική συνέλευση έγινε ;
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά γενικών συνελεύσεων , από όπου θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορηθεί .
Αναφορικά δε με την τύχη αυτού του υλικού , το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες παραδόθηκε στην Ομοσπονδία ,ενώ αντίθετα, οι δικαιούχοι δεν παρέλαβαν ποτέ τα χρήματα τους, θα επανέλθω σύντομα, γιατί το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να υπάρξη προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Ωστόσο μια καυστικού περιεχομένου επιστολή διαμαρτυρίας του ιδρύματος Βυζαντινής παραδοσιακής μουσικής“Αγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης” , σχετικά με την αθέτηση πληρωμής του εν λόγω υλικού, απευθύνεται στον προέδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλάτουλα.
Ο οποίος σύμφωνα με το κείμενο της , φαίνεται πως αποτελεί τον ηγέτη 225 συλλόγων -μελών (εδώ γελάνε ), ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στον Μητροπολίτη Χίου Πέτρο , στους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς που εκλέγονται στην Νέα Υόρκη, στις Παμμακεδονικές οργανώσεις Αμερικής και Καναδά καθώς επίσης και στον διευθυντή της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης .

Να θυμίσω ότι την εποχή εκείνη , οι διοργανωτές της Εθνικής μας παρέλασης εδώ στην Νέα Υόρκη, έκρουαν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνονταν,τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα απογοητευτικά νούμερα είσπραξης χρημάτων για την παρέλαση , ενώ την ίδια ώρα όπως φαίνεται, ο πρώην πρόεδρος πραγματοποιούσε αγορές βυζαντινής μουσικής στην άλλη άκρη του Ατλαντικού , για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει ….

Η έναρξη της θητείας του νέου διοικητικού συμβουλίου υπό την προεδρία του κ. Μεϊμάρογλου ωστόσο , δεν έχει μέχρι στιγμής να παρουσιάσει κάτι καινούργιο στον οργανισμό , καθώς και από αυτήν την νέα διοίκηση,ακολουθείτε η πεπατημένη ανορθόδοξη διαδικασία ταυτοποίησης των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών στις γενικές συνελεύσεις ,ενώ όποιος εκφράσει αντίθετη άποψη , προπηλακίζεται από τούς εγκάθετους και αντινετωπίζετε σαν μαύρο πρόβατο .
Πρωταγωνιστής δε και σε αυτή την «δημοκρατική διαδικασία»ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος Π. Γαλάτουλας, ο οποίος , εξακολουθεί να έχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο κτήριο της Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το γραφείο του γενικού γραμματέα, σαν να είναι δικό του ...
Όλα αυτά,σε συνδυασμό με το πρόσφατο παραλήρημα του κατά την διάρκεια του εορτασμού του ΟΧΙ και τις ανώνυμες αιχμές που άφησε εναντίον προήγουμενων προξενικών αρχών, αποδεικνύουν ότι κινείτε ανεξέλεγτος και εκμεταλευόμενος το όνομα της Ομοσπονδίας προωθεί την προσωπική του ατζέντα .

Όμως , η Ομογένεια έχει πλέον καταλάβει τι γίνεται και η εμφανής πλέον απουσία της από τις διεργασίες της Ομοσπονδίας , αποτελεί την καταλληλότερη απάντηση σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη της και με την χρήση συλλόγων -σφραγίδων , θα μπορούν να διαιωνίσουν την παρουσία τους στα κοινά…


Ωστόσο για να επανέλθω στα πολύ σημαντικά γεγονότα που αφορούν στα κατορθώματα των διοικήσεων της περασμένης οκταετίας Ηλία Τσεκερίδη και Πέτρου Γαλάτουλα ,θα υπενθυμίσω στον σημερινό πρόεδρο τα συσωρευμένα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ομοσπονδίας , οι οποίες δεν πληρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την πολεοδομική υπηρεσία Νέας Υόρκης .

Υποθέσεις σαν αυτή της αυθαίρετης τοποθέτησης των δυο ιστών ανάρτησης σημαιών που τοποθετήθηκαν επί προεδρίας Ηλία Τσεκερίδη με γενικό γραμματέα τον Π.Γαλάτουλα, της παράνομης κουζίνας στον ισόγειο χώρο και του αυθαίρετου χώρου στάθμευσης , αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην έκδοση του πιστοποιητικού καταλληλότητας του κτηρίου, και απαγορεύουν κατηγορηματικά την είσοδο και συνάθροιση του κοινού εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων .
Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο πρώην πρόεδρος Γεώργιος Γεωργόπουλος , ο οποίος με την ιδιότητα του αρχιτέκτονα εργάζεται τα τελευταία χρόνια για την απόκτηση του πιστοποιητικού καταλληλότητας χρήσης των κτηριακών εγκαταστάσεων στο «Σταθάκειο».

Βεβαίως όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο νέος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου , καθώς υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια εκλεγμένο ηγετικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και με τον ραγιαδισμό και την υποταγή που επέδειξε απέναντι στους προηγούμενους προέδρους , συνέβαλλε καταλυτικά στην διαιώνιση αυτών των προβλημάτων .
Ωστόσο , παρόμοια στάση επέδειξαν επίσης, και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που υπηρέτησαν τον οργανισμό τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου” που τους είχε απονεμηθεί , ποτέ δεν εξέφρασαν την απορία να ενημερωθούν σχετικά με το αντικείμενο.
Ενώ κάθε φορά που ο γράφων , ή ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της Ομοσπονδίας Γρηγόρης Τζώρτζης επανέφεραν με ερωτήσεις τα συγκεκριμένα θέματα στις γενικές συνελεύσεις , οι διοικούντες τους αφαιρούσαν τον λόγο και κανείς από τους παρόντες ,δεν έξέφραζε την απορία να μάθει την αλήθεια για τις εγκληματικές παραλείψεις που εγκυμονούν κινδύνους για όλους όσους εισερχονται στο κτήριο …




ΥΓ. 1. Όσον αφορά στο φωτοτυπικό μηχάνημα ,που αυθαίρετα και χωρίς την έγκριση του τότε προέδρου Δημήτρη Καλαμαρά (2008-2010) αλλά και του διοικητικού συμβουλίου , υπέγραψε σύμβαση ενοικίασης ο τότε γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας , αλλά και στις χαριστικές ενοικιάσεις των αιθουσών της Ομοσπονδίας σε συλλόγους υποστηρικτές και σε πρόσωπα που λιβανίζαν τον κ. Γαλάτουλα , θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία .
ΥΓ.2 Η ιστοσελίδα είναι στην διάθεση των εμπλεκομένων να απαντήσουν δημόσια σε όσα πρέπει να μάθει η τοπική κοινωνία και ελπίζω, ο νέος πρόεδρος να μην αναλώνει τον χρόνο του σε συναντήσεις με τους γνωστούς αγαπούληδες των εκάστοτε προέδρων ,αλλά και τους γνωστούς αγιογράφους της Ομογενειακής ενημέρωσης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12562&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 06.02.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote