Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συμπληρωματικές καταθέσεις
Συμπληρωματικές καταθέσεις Εκτύπωση E-mail
12.02.08
Νέες διαστάσεις φέρεται να λαμβάνει η υπόθεση Ζαχόπουλου μετά και τις συμπληρωματικές καταθέσεις της Δευτέρας. Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της προσωποποίησης των διώξεων.

Στον 2ο ειδικό ανακριτή, Δημήτρη Οικονόμου, προσήλθε εκ νέου για κατάθεση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για το θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο. Νωρίτερα για το ίδιο θέμα κατέθεσε ο συνεργάτης του, Σωκράτης Γκιόλιας. Την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματικά και η προφυλακισμένη Εύη Τσέκου.

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Η 35χρονη έχει ανταλλάξει κλήσεις και μηνύματα με τουλάχιστον δυο καρτοκινητά που ανήκουν σε συνδρομητή, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει ψευδή στοιχεία, ενώ ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε με τον Χρήστο Ζαχόπουλο ήταν ο Γιώργος Μυλωνάς. Κανένα μυστηριώδες τηλεφώνημα δεν προκύπτει για τον κ. Ζαχόπουλο, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η κατάθεση Τριανταφυλλόπουλου ελήφθη στο πλαίσιο ενδεχόμενου συσχετισμού του θέματος Κουκοδήμου με την υπόθεση της εκβίασης, αφού, κατά τα άλλα, η ξεχωριστή σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, καθώς η εισαγγελέας, που διενήργησε τη δικαστική έρευνα, δεν διαπίστωσε τέλεση αξιόποινων πράξεων. Ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε ότι θα προσκομίσει την ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία του με το βουλευτή.

"Η ιστορία έχει παρά πολύ μεγάλη πλάκα. Μιλάμε για εκβιαστές, λωποδύτες και κλέφτες, σαν να πρόκειται για μια ειδική κατηγορία ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα υπάρχει άλλη μια αρρωστημένη κατηγορία συνανθρώπων μας που πάνε και τους σφίγγουν τα χέρια και τους λένε μπράβο. Κλέφτες, λωποδύτες και εκβιαστές. Γι’ αυτούς καταθέτουμε" είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του και πρόσθεσε ότι "για τους ανθρώπους αυτούς , οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, κατέθεσα τα πάντα".

Συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του ανακριτή, έδωσε νωρίτερα ο Σωκράτης Γκιόλιας, αρχισυντάκτης τηλεοπτικών εκπομπών του M. Τριανταφυλλόπουλου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Γκιόλιας δήλωσε ότι "επιβεβαίωσα στον ανακριτή όσα έχω καταθέσει τρεις φορές και τα οποία θα καταθέσω άλλες δέκα, αν χρειαστεί, χωρίς να αλλάξω τίποτα".

"Κατέθεσα οτιδήποτε που ζητήθηκε. Στοιχεία αποδεικτικά. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όχι στραβή. Κάθε δικαστική απόφαση φέρει και μία υπογραφή, γιατί η δικαιοσύνη κρίνει αλλά και κρίνεται από όλον τον ελληνικό λαό" είπε ο συνεργάτης του Μ. Τριανταφυλλόπουλου.

Η Κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αντίθετα με άλλους" ανέφερε ο Ευ. Αντώναρος.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Σπύρος Κλαδάς κατέθεσε στον ανακριτή ως ύποπτος, δήλωσε ότι για όλα αυτά τα θέματα έχουν δοθεί ικανοποιητικές και επαρκείς απαντήσεις και απέφυγε να προσθέσει κάτι περισσότερο, αρνούμενος να σχολιάσει και το ενδεχόμενο επιστροφής Κουκοδήμου στην ΚΟ της ΝΔ, μετά την κατάθεση της δικογραφίας στο αρχείο".


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1256&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote