Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μαξίμου: «Τα Νέα» να γίνουν «Fake Νέα»
Μαξίμου: «Τα Νέα» να γίνουν «Fake Νέα» Εκτύπωση E-mail
13.11.18

Μέγαρο Μαξίμου Επίθεση κατά του δημοσιογραφικού οργανισμού του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε η κυβέρνηση, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα» που αφορούσαν το θέμα της περικοπής των συντάξεων αλλά και την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

 

«Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει ως εξής:

 

Μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαψευσθεί κατηγορηματικά τόσο από το Πατριαρχείο για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, που χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδό τους για τις συντάξεις «αποκύημα φαντασίας». Προτείνουμε να αλλάξουν τον τίτλο τους από τα Νέα σε Fake Νέα.

 

τα Νέα - πρωτοσέλιδο

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου, είχε δηλώσει στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν έχουν καμία σχέση» με την πραγματικότητα τα «δήθεν αποσπάσματα» της συζήτησης Βαρθολομαίου - Γαβρόγλου.

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.

 

Ο κ. Παπαχρήστου σχολίασε το δημοσίευμα σύμφωνα με τα οποίο ο Πατριάρχης φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Φανάρι, ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο επιμένει να περικοπούν οι μεσαίες και οι υψηλές συντάξεις. Αντίθετα, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «κινείται πολύ λογικά και σοφά» για τη διεκδίκηση της μη-εφαρμογής του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12559&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote