Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
13 οι νεκροί απ' το μακελειό σε μπαρ της Καλιφόρνιας Εκτύπωση E-mail
08.11.18

μακελειό σε μπαρ στην Καλιφόρνια Σε 13 ανέρχεται ο τελικός απολογισμός των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μπαρ στη Νότια Καλιφόρνια, όπου διασκέδαζαν αρκετοί φοιτητές στο πλαίσιο της καθιερωμένης εβδομαδιαίας «κολεγιακής βραδιάς».


Μεταξύ των νεκρών και ο δράστης που εισέβαλε στο μπαρ «Borderline Bar & Grill» ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.

 

Απ' την νέα αυτή επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες μπόρεσαν και τράπηκαν σε φυγή, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές.

 

Νεκρός έπεσε κι ένας αστυνομικός, που έφτασε πρώτος στο σημείο, μαζί μ' έναν αστυνομικό της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και μπήκε στο μπαρ λίγο πριν από τις 11:30 μ.μ. (09:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

μακελειό στην Καλιφόρνια

«Εκεί μέσα επικρατεί φρίκη», δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο σερίφης της Κομητείας Βεντούρα Τζεφ Ντιν. «Αίματα παντού και ο ύποπτος είναι κι αυτός νεκρός», πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση ακόμα να πει ποιος τον σκότωσε ή αν αυτοκτόνησε.

 

Ο αυτόπτης μάρτυρας Τζον Χετζ είπε στο ABC News πως βρισκόταν κοντά στην μπροστινή είσοδο του μπαρ, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. «Άρχισα ν' ακούω τους πυροβολισμούς. Ήταν ίσως τρεις ή τέσσερις. Έπεσα στο πάτωμα. Κοίταξα γύρω. Ο φρουρός ασφαλείας ... είχε πυροβοληθεί, είχε πέσει. Ο ένοπλος έριχνε παντού καπνογόνα. Και συνέχιζε να πυροβολεί».

 

Αφού υπήρξε μια ανάπαυλα περίπου 15 λεπτών, μπήκαν στο μπαρ κι άλλοι αστυνομικοί και βρήκαν τον ένοπλο νεκρό από σφαίρα. Δεν είναι σαφές αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε από αστυνομικούς, είπε ο Ντιν.

 

Ο Ντιν είπε πως υπολογίζει ότι 10 έως 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας με τραύμα από σφαίρα, πήγαν μόνοι τους σε νοσοκομεία της περιοχής. Πρόσθεσε πως πιστεύει ότι τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά και ότι οι περισσότεροι τραυματίσθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, μερικοί σπάζοντας παράθυρα.

 

«Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ή όχι σύνδεση με τρομοκρατία. Τίποτε δεν με οδηγεί, εμένα ή το FBI, να σκεφτώ ότι υπάρχει σχέση με τρομοκρατία, όμως θα εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο Ντιν.

 

Η σημερινή επίθεση ήταν η πιο πολύνεκρη στις ΗΠΑ μετά το μακελειό στο Πάρκλαντ της Φλόριντα με 17 νεκρούς μαθητές. Σημειώνεται, μάλιστα, μόλις δύο εβδομάδες μετά την φονική επίθεση στη συναγωγή του Πίτσμπουργκ.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12551&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote