Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εξαιρείται η Ελλάδα από τον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
07.11.18

Συνολικά 8 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, εξαιρούνται από τις αμερικανικές κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

 

Προσωρινές εξαιρέσεις για το ιρανικό πετρέλαιο χορηγούνται στην Κίνα, την Ινδία, την Νότια Κορέα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

«Η επιβολή, από το υπουργείο Οικονομικών, πρωτοφανούς οικονομικής πίεσης στο Ιράν αναμένεται να καταστήσει σαφές στο ιρανικό καθεστώς ότι θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενο οικονομικό απομονωτισμό και οικονομική στασιμότητα έως ότου αλλάξουν θεμελιωδώς την αποσταθεροποιητική τους συμπεριφορά», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι ΗΠΑ εφάρμοσαν εκ νέου και ενίσχυσαν τη Δευτέρα τις οικονομικές κυρώσεις στους κλάδους πεthepressproject.grτρελαίου, τραπεζών και μεταφορών του Ιράν, μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης του Τραμπ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν του 2015, και δεσμεύθηκαν σε περαιτέρω ενέργειες για να πιέσουν την Τεχεράνη.

Οι κυρώσεις καλύπτουν 50 ιρανικές τράπεζες και θυγατρικές, περισσότερα από 200 πρόσωπα και σκάφη στον ναυτιλιακό κλάδο, και στοχοθετούν την εθνική αεροπορική εταιρία της Τεχεράνης, την Iran Air, και πάνω από 65 από τα αεροσκάφη της, ανέφερε η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του θα «παρακάμπτει με περηφάνια» τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες τίθενται σήμερα σε ισχύ εναντίον του ιρανικού πετρελαϊκού και οικονομικού τομέα.

«Ανακοινώνω ότι θα παρακάμπτουμε με περηφάνια τις παράνομες και άδικες κυρώσεις σας διότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ροχανί στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

«Η Αμερική ήθελε να περιορίσει στο μηδέν τις πωλήσεις του ιρανικού πετρελαίου (...) όμως θα συνεχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιό μας (...) να παρακάμπτουμε τις κυρώσεις», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικού πολέμου και αντιμετωπίζουμε μια απόπειρα εκφοβισμού. Πιστεύω ότι σε όλη την αμερικανική Ιστορία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιος στον Λευκό Οίκο που να παραβιάζει τόσο κατάφορα το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες», κατήγγειλε ο Ροχανί.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12550&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote