Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
SZ για Ζάκυνθο: Χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν φοβισμένοι στους δρόμους Εκτύπωση E-mail
26.10.18

SZ για Ζάκυνθο: Χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν φοβισμένοι στους δρόμους - Media Πλήθος δημοσιευμάτων στον γερμανικό τύπο για τον σεισμό που έπληξε την Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα το περιοδικό Stern υπό τον τίτλο: «Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός σήκωσε εκατομμύρια ανθρώπους από τον ύπνο», γράφει: «Οι τοίχοι κουνήθηκαν, φοβισμένοι άνθρωποι έτρεξαν σε ανοικτούς χώρους.

 

Ένας ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός με επίκεντρο στα ανοικτά της Ζακύνθου ξύπνησε απότομα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στη νύχτα. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με μετρήσεις διάφορων σεισμολογικών σταθμών, βρισκόταν γύρω από την περιοχή της Ζακύνθου και είχε ισχύ 6,6-6,9 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ελλάδα, τη Μάλτα, την Αλβανία, τη νότια Ιταλία και κατά μήκος της δυτικής ακτής της Τουρκίας. Κατ' αρχήν δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες. Σύμφωνα με έλληνες σεισμολόγους, δεν σημειώθηκε αξιοσημείωτο παλιρροϊκό κύμα, και έτσι δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι».


Σε άρθρο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Ιόνιο Πέλαγος: Ισχυρός σεισμός ταρακουνά την Ελλάδα», επισημαίνεται: «Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και πολλοί άνθρωποι ξύπνησαν τρομαγμένοι. Χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν φοβισμένοι στους δρόμους, ζητώντας καταφύγιο σε πάρκα. Πολλοί θέλησαν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή για να ελεγχθούν από ειδικούς. Σε ορισμένα σημεία του νησιού κόπηκε το ρεύμα. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά».


«Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός ταρακουνά την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bild. Το άρθρο αναφέρει: «Χιλιάδες άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο σεισμός κατέστρεψε τμήματα του λιμανιού της Ζακύνθου. Φωτογραφίες δείχνουν μια μεγάλη σχισμή στην προκυμαία του λιμανιού». Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι «το 1953 ισχυρός σεισμός 7,2 στην κλίμακα Ρίχτερ κόστισε τη ζωή σχεδόν 500 ανθρώπων. Σχεδόν όλοι οι οικισμοί στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο είχαν γίνει τότε ένα με το έδαφος».


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12530&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote