Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σοκ για το Facebook: Υποκλοπή προσωπικών στοιχείων 30 εκατομμυρίων χρηστών
Σοκ για το Facebook: Υποκλοπή προσωπικών στοιχείων 30 εκατομμυρίων χρηστών Εκτύπωση E-mail
12.10.18

Σοκ για το Facebook: Υποκλοπή προσωπικών στοιχείων 30 εκατομμυρίων χρηστών - Media Να φύγει το 2018 και να μην ξαναγυρίσει... Αυτή πρέπει να είναι η κυρίαρχη σκέψη στο μυαλό του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μετά το νέο σκάνδαλο που συγκλονίζει το Facebook και αφορά στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων 30 εκατομμυρίων χρηστών του.

 

Αν και ο αριθμός των πληγέντων είναι μικρότερος από τα 50 εκατομμύρια που αρχικά είχε υπολογιστεί, τα στοιχεία της υποκλοπής είναι ανατριχιαστικά, καθώς οι χρήστες έπεσαν θύματα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων, όπως, τηλέφωνα, e-mail, λεπτομέρειες των επαφών τους, ηλικία, πρόσφατες τοποθεσίες, σχέσεις κλπ.

 

Το Facebook ανέφερε ότι αρχικά οι χάκερς ήλεγξαν μερικούς λογαριασμούς και κάνοντας συνδέσεις με φίλους φίλων, έφθασαν να ελέγχουν περίπου 400.000 άλλους λογαριασμούς, ενώ η εξάπλωση της μόλυνσης έφθασε τελικά να επηρεάσει 30 εκατομμύρια λογαριασμούς.

 

Παράλληλα, η εταιρεία δημιούργησε ειδική σελίδα την οποία μπορούν οι χρήστες του Facebook να επισκέπτονται για να ελέγξουν αν ο λογαριασμός τους έχει πέσει θύμα του χάκινγκ.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12504&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote