Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συναγερμός για τον καταστροφικό τυφώνα «Μάικλ» Εκτύπωση E-mail
10.10.18

Πάνω από 120.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να φύγουν από τα σπίτια τους στις ακτές της Φλόριντα, πριν φτάσει εκεί  ο τυφώνας «Μάικλ», ο οποίος κινείται με ανέμους μέχρι 155 χιλιόμετρα την ώρα.

Η θύελλα σάρωσε μέρη της δυτικής Κούβας χθες και προκάλεσε μεγάλη καταστροφή το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Αμερική, όπου τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους: έξι στην Ονδούρα, τέσσερις στη Νικαράγουα και τρεις στο Ελ Σαλβαδόρ.

 

Ο τυφώνας ενισχύθηκε σήμερα στο επίπεδο 2 και αναμένεται να αυξηθεί στο 3 πριν φτάσει στο έδαφος της πολιτείας, ο κυβερνήτης της οποίας, Ρικ Σκοτ, ζήτησε από τους κατοίκους να υπακούσουν στην εντολή εκκένωσης των αρχών κάνοντας λόγο για ζήτημα ζωής και θανάτου. 

 

Σε συνέντευξη Τύπου ο ίδιος μίλησε για «τεράστια καταιγίδα, που θα μπορούσε να επιφέρει ολική καταστροφή σε τμήματα του κράτους μας» και που η πιο δυνατή «που θα χτυπήσει τη Φλόριντα εδώ και δεκαετίες». 

«Κανείς δεν πρόκειται να επιβιώσει» από τόσο νερό είπε, ενώ ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά αυτήν την εβδομάδα.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί 35 κοσμητείες στη Φλόριντα, 92 στη Τζόρτζια και πολλές άλλες στην Αλαμπάμα.

 

Πάνω από 300 μίλια ακτογραμμής απειλούνται σήμερα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας τους κατοίκους σε Φλόριντα και Αλαμπάμα για καταιγίδες, πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους.

 

Σφοδρές βροχοπτώσεις προβλέπονται επίσης στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα, οι οποίες είχαν πληγεί από τον τυφώνα Φλόρενς τον περασμένο μήνα.

 

Εικόνες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από χρήστες περιοχών, όπου έχει ήδη περάσει ο «Μάικλ» δείχνουν οικογένειες να βρίσκονται μέσα στο νερό.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τον εισερχόμενο τυφώνα».

 

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές στον Κόλπο του Μεξικού σταμάτησαν σχεδόν το ένα πέμπτο της ημερήσιας παραγωγής, ενώ πέντε εξέδρες γεώτρησης «έφυγαν» από το δρόμο του τυφώνα.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12501&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote