Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οργανωμένο έγκλημα Εκτύπωση E-mail
23.04.07
Σε οργανωμένο σχέδιο με εγκληματικά χαρακτηριστικά και στόχο τη δημιουργία μιας νέας οικονομικής ελίτ, η οποία θα στήριζε την μακρόχρονη παραμονή της ΝΔ στην εξουσία, απέδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, την υπόθεση των ομολόγων, μιλώντας την Κυριακή σε προσυνεδριακή ημερίδα του κόμματός του με θέμα τη δημοκρατία και τη διαφάνεια.

Το έγκλημα, είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι απαράγραπτο και διαρκές και η επιστροφή των κλοπιμαίων δεν παραγράφει το έγκλημα, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «εγκληματία». Ανέφερε επίσης ότι στήθηκε μία ολόκληρη μηχανή, σε κάθε τμήμα της οποίας βρίσκονταν στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, από την υπόθεση των ομολόγων προέκυψε το ευρύτερο σχέδιο, η μεγάλη επιχείρηση, όπως είπε, της διαμόρφωσης νέας οικονομικής ελίτ, μια γαλάζιας νομενκλατούρας σε σύνδεση με τη γαλάζια εξουσία.

«Επιδιώχθηκε να δημιουργηθεί ένα σύστημα ισχύος με απεριόριστους οικονομικούς πόρους για να εξασφαλιστεί η μακρόχρονη παραμονή της ΝΔ στην εξουσία» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην επιχείρηση αυτή, όπως πρόσθεσε, πήραν μέρος οι νεογιάπηδες, η παρέα του Λονδίνου, η οποία είχε εμφανιστεί επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και τα στελέχη της επέστρεψαν τώρα άπληστα και επιθετικά και έπεσαν ως ακρίδες πάνω στο δημόσιο πλούτο, με τη συμπαιγνία της κυβέρνησης Καραμανλή.

Δρομολόγησαν, πρόσθεσε, το τρένο της μεγάλης ληστείας στη διαδρομή Αθήνα-Λονδίνο-Κύπρος-νησιά Κέιμαν. Πρόσθεσε δε ότι το πιο επικίνδυνο ομόλογο έχει εκδοθεί στις 7 Μαρτίου 2004 με τον παραπλανητικό τίτλο «Νέα Διακυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την Αριστερά σε κοινό αγώνα, για να μην αφήσουμε, όπως είπε, την Ελλάδα να παραδοθεί στα χέρια μιας νέας και αδίστακτης οικονομικής ολιγαρχίας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήταν και είναι απών και κρυπτόμενος, και πως ότι κι αν κάνει σήμερα η κυβέρνησή του έχει τελειώσει, και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να γαντζωθεί στην εξουσία. Πρόσθεσε επίσης ότι αν ο κ. Καραμανλής δεν γνώριζε, τότε δεν κάνει για πρωθυπουργός. Και αν γνώριζε, δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι τα χρήματα των ταμείων που λεηλατήθηκαν βρίσκονται σε off shore
εταιρίες και ζήτησε την επιστροφή τους πριν από τις εκλογές.

Χαρακτήρισε την πρόταση της JP Morgan, για επιστροφή του ομολόγου, ως «ομολογία ενοχής» και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από την τράπεζα να καταθέσει στη Βουλή. Επίσης απηύθυνε το ερώτημα αν η JP Morgan
προχώρησε στην πρόταση μόνη της ή σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, με ποιο κυβερνητικό στέλεχος, με ποιους όρους και ποια ανταλλάγματα.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι συμβάσεις και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα, ποια ταμεία αγόρασαν ομόλογα, πότε, από ποιόν και με ποιες προμήθειες, πού πήγαν οι προμήθειες, ενώ ο κ. Παπανδρέου έθεσε και θέμα σχετικά με το πού επενδύουν οι ΔΕΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία και η τοποθέτησή τους στα «παλιά καλά ομόλογα».

Επίσης ζήτησε την τιμωρία όλων των ενόχων από την οποία δεν θα εξαιρεθούν πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς ή φίλοι και ζήτησε από τις ελεγκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε σε προσυνεδριακή ημερίδα του κόμματός του με θέμα τη δημοκρατία και τη διαφάνεια. Η ημερίδα γίνεται την επομένη της επετείου της 21ης Απριλίου 1967 και ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε «σημερινές απειλές εναντίον της». Η δημοκρατία σήμερα, όπως είπε, απειλείται όταν αδιαφανή κέντρα θέλουν να χειραγωγήσουν πολιτικούς και θεσμούς.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι για το σκάνδαλο των ομολόγων δεν φταίνε οι θεσμοί, αλλά η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για πάταξη της διαφθοράς. Εμείς έχουμε την πολιτική βούληση για να ανατρέψουμε αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές, είπε ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε από το λαό να οπλίσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, για τις οποίες εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τις κερδίσει.

Τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι την περιμένει ένα δύσκολο έργο καθώς θα παραλάβει τραυματισμένους θεσμούς, ένα κράτος δέσμιο της γραφειοκρατίας και ανύπαρκτες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών. Πρέπει να τελειώνουμε με τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τις νομενκλατούρες είπε χαρακτηριστικά. Καθήκον του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Παπανδρέου, ολοκληρώνοντας την ομιλία του είναι, να απαλλάξει τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε μετά τη μεταπολίτευση.

 

ΕΘΝΟΣ 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote