Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προκαλεί πάλι η Άγκυρα: «Το «τεμάχιο 7» ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα»
Προκαλεί πάλι η Άγκυρα: «Το «τεμάχιο 7» ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα» Εκτύπωση E-mail
04.10.18

Προκαλεί πάλι η Άγκυρα: «Το «τεμάχιο 7» ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα» - Media «Σκληρή» ανακοίνωση για τις διαδικασίες αδειοδότησης του «τεμαχίου 7» από την Κυπριακή Δημοκρατία, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι «η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Όπως τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ «με αυτή την απόφαση αποδεικνύεται πως η τουρκοκυπριακή πλευρά μένει εκτός των φυσικών πλούτων του νησιού».

«Στην πραγματικότητα, η ελληνοκυπριακή πλευρά, ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, πως για άλλη μια φορά επέδειξε μια συμπεριφορά, όπως εκείνη στην διάσκεψη για το Κυπριακό, αγνοώντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτης του νησιού», σημείωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, αναφέρει πως με αυτή την απόφαση παραβιάζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, στην υφαλοκρηπίδα της περιοχής.

«Ένα σημαντικό μέρος του τεμαχίου 7 ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «με βάση έγγραφα από τις 2/3/2004 και 12/3/2013, κάθε δραστηριότητα για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να έχει άδεια από εμάς».

«Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει σε κανένα ξένο κράτος, εταιρεία ή πλοίο να πραγματοποιήσει γεώτρηση για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχή δικαιοδοσίας μας χωρίς άδεια», τονίζεται.

Παράλληλα, η Τουρκία αναφέρει πως θα συνεχίσει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της και θα πραγματοποιήσει και η ίδια γεωτρήσεις.

«Πράγματι, στο εγγύς μέλλον, στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν προγραμματιστεί δραστηριότητες γεώτρησης», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12492&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote