Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Τελικά ο μόνος ένοχος είναι ο... δικηγόρος Εκτύπωση E-mail
11.02.08

Με άδοξο τέλος κινδυνεύει το έργο των εισαγγελέων και του δεύτερου τακτικού ανακριτή που ανέλαβαν να συνθέσουν τις ψηφίδες της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου. Επειτα από έρευνες δύο και πλέον μηνών, οι ψηφίδες όχι μόνο δεν έχουν τοποθετηθεί σε στέρεο νομικό πλαίσιο, αλλά, αντιθέτως, όπως προκύπτει από το μέρος του ανακριτικού υλικού που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ακόμη και τα κομμάτια που είχαν αρχικά συντεθεί οδηγούνται σε περαιτέρω κατακερματισμό.

Η υπόθεση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του εκδότη Θ. Αναστασιάδη κρίθηκε άσχετη με τη βασική υπόθεση και από την αρμόδια εισαγγελέα Μ. Γκανέ προτείνεται να τεθεί στο αρχείο.

-Η αρχική καταγγελία της Ευ. Τσέκου περί στημένου διαγωνισμού στη ΓΓ Ολυμπιακής Αξιοποίησης αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και δεν απασχολεί πλέον ούτε ακροθιγώς τη δικογραφία.

-Και το περιβόητο DVD πάνω στο οποίο βασίστηκε αρχικά το σώμα του εγκλήματος τείνει να εκφυλιστεί σε κακόγουστη φάρσα.

Αδιαμφισβήτητα γεγονότα
Τα μόνα αδιαμφισβήτητα γεγονότα είναι ότι ο πρώην γενικός γραμματέας ΥΠΠΟ Χρ. Ζαχόπουλος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, στις 20 Δεκεμβρίου 2007, και η άλλοτε συνεργάτις και φίλη του Ευ. Τσέκου βρίσκεται στη φυλακή. Ολα όσα είχαν προηγηθεί, από τη λήψη του επίμαχου DVD, τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδρομή και κυρίως τον βόρβορο που απεκαλύφθη μάλλον από παραδρομή, εξακολουθούν να περιβάλλονται από πέπλο μυστηρίου.

Το πρώτο και σημαντικότερο ερώτημα είναι γιατί αποπειράθηκε ο κ. Ζαχόπουλος να αυτοκτονήσει.

Η σύζυγός του πληροφορήθηκε, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, για τη σχέση με την Ευ. Τσέκου δεκαπέντε ημέρες πριν από το απονενοημένο διάβημα. Και οι καταθέσεις όμως των στενών φίλων του, Γ. Μυλωνά και Α. Σιδέρη, δεν αναδεικνύουν ενδοοικογενειακό πρόβλημα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις καταθέσεις των συνεργατών του πρωθυπουργού και κυρίως του Γ. Αγγέλου, ο οποίος και συνεννοήθηκε με τον Χρ. Ζαχόπουλο για την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα ΥΠΠΟ. Συνεπώς το θέμα είναι πολιτικό. Σε τι συνίσταται όμως αυτό;

Η παραίτηση
Οι συνεννοήσεις για την παραίτηση άρχισαν, όπως γίνεται σαφές μέσα από το ανακριτικό υλικό, στις 17 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γ. Ανδριανός δηλώνει ότι παρέλαβε το DVD και το έκλεισε σε ένα συρτάρι χωρίς να το δει. Η παραίτηση Ζαχόπουλου ανακοινώθηκε επισήμως δύο ημέρες αργότερα, ωστόσο οι συνεννοήσεις συνεχίστηκαν και την επομένη, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες αποδεικνύεται από την αποτύπωση των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων των τηλεφώνων του παραιτηθέντος γενικού. Το στοιχείο αυτό κρατείται από τις δικαστικές αρχές και τους συνηγόρους των δύο πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ως επτασφράγιστο μυστικό.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά στο περιεχόμενο του DVD, το οποίο μέχρι και την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου δηλώνουν ότι δεν είχαν δει οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Για ποιο λόγο, λοιπόν, δρομολογήθηκε η παραίτηση εάν κατά την παράδοση και παραλαβή του επίμαχου DVD δεν ειπώθηκε τίποτε παραπάνω μεταξύ του κομιστή και του παραλήπτη Γ. Ανδριανού ως προς το κομμένο οπτικοακουστικό υλικό;

*ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ DVD*
«Αταυτοποίητες» δύο συναντήσεις και 25 μέρες

Ενα ερώτημα είναι πού βρίσκεται το κομμένο οπτικοακουστικό υλικό και τι αφορά πέραν της προσωπικής σχέσης Ζαχόπουλου-Τσέκου. Εάν και η ίδια η Τσέκου δηλώσει στις δικαστικές αρχές ότι δεν έχει άλλο οπτικοακουστικό υλικό πέραν αυτού που έχουν ήδη στη διάθεσή τους, το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί το περιβόητο DVD υπεβλήθη σε μοντάζ; Και επιπλέον γιατί ένα τέτοιο υλικό θα έπρεπε να φθάσει στα γραφεία του MEGA και στο «Πρώτο Θέμα» ως ενισχυτικό στοιχείο μιας καταγγελίας περί στημένου διαγωνισμού προσλήψεων στις 20 και 22 Νοεμβρίου αντιστοίχως; Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου που η κυβέρνηση παραλαμβάνει, κατά δήλωση των συνεργατών του πρωθυπουργού, το επίμαχο DVD μεσολαβούν 25 ολόκληρες ημέρες. Γιατί, λοιπόν, επί τόσο διάστημα κρατήθηκε μυστικό από την κυβέρνηση εάν όντως διαβιβάστηκε από δημοσιογράφο-κομιστή με σκοπό να διασταυρωθεί; Σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θ. Αναστασιάδη, κατά το διάστημα αυτό έγιναν άλλες δύο συναντήσεις με τον Γ. Ανδριανό (φωτό πάνω). Προς τι η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Αναστασιάδη, εάν οι συναντήσεις δεν σχετίζονται με τη διαδρομή του DVD;

ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ
Δεν προκύπτει κανένας εκβιασμός

Και ενώ το DVD κάνει βόλτες όπως προκύπτει αρχικά από καταγγελίες του παραιτηθέντος συνεκδότη της εφημερίδας Μ. Τριανταφυλλόπουλου και εν συνεχεία επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση, απασχολεί την ΥΠΕΕ θέμα οικονομικών συναλλαγών του Θ. Αναστασιάδη για ποσό 5,5 εκατ. ευρώ. Στην πορεία προστίθεται και η δέσμευση επιταγών στα γαλλοελβετικά σύνορα ποσού 1,1 εκατ. ευρώ. Και στον απόηχο της δήλωσης του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται, στην αρχική καταγγελία προστίθεται και νέα για ανάμειξη του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου, για συναλλαγή του επικεφαλής της ΥΠΠΕ Σπ. Κλαδά. Εντούτοις, όλα αυτά τα γεγονότα που προκαλούν πλείστα όσα ερωτήματα στην κοινή λογική, στην προδικαστική διαδρομή δεν έδωσαν ενδείξεις συσχετισμού και το κατηγορητήριο, που αναμένεται να προσωποποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, εκτιμάται από έγκυρους δικαστικούς κύκλους ότι θα περιοριστεί σε αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Για την έκθεση προσωπικών δεδομένων, εκτός και αν αλλάξουν όλα με τη συμπληρωματική απολογία της Ευ. Τσέκου. Καλά πληροφορημένες νομικές πηγές, πάντως, επισημαίνουν ότι είναι μονόδρομος για τη βασική -και επί του παρόντος μοναδική- κατηγορούμενη να εστιάσει την υπερασπιστική της γραμμή στην ελάφρυνση της θέσης της, δηλαδή να απαλλαγεί από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για εκβιασμό και να δεχθεί ως αναγκαίο κακό το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε πλημμεληματικό βαθμό, ελλείψει επίσημης καταγγελίας από τον πρώην γενικό γραμματέα ΥΠΠΟ, Χρ. Ζαχόπουλο. 

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1249&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote