Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τσίπρας: Οι Διεθνείς Οργανισμοί θα πρέπει να λογοδοτούν
Τσίπρας: Οι Διεθνείς Οργανισμοί θα πρέπει να λογοδοτούν Εκτύπωση E-mail
28.09.18

Ο Αλέξης Τσίπρας Ένα σαφές μήνυμα ενάντια στη λογική των μονομερών ενεργειών, τον εθνικισμό και την ενίσχυση των ισχυρών εις βάρος των αδυνάμων, εμπεριείχε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία σύγχρονη δημοκρατική πατριωτική πολιτική, η οποία -όπως υπογράμμισε- θα πρέπει να βασίζεται σε συλλογικές πρωτοβουλίες και εγγυήσεις που προασπίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο, τόνισε ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να εξασφαλιστεί πως «οι Διεθνείς Οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών, θα πρέπει να λογοδοτούν και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των κρατών και των πολιτών». Και συμπλήρωσε:

Η πρόκληση της εποχής μας είναι να ξαναβρούμε αυτή την ισορροπία ως διεθνής κοινότητα απέναντι σε εθνικιστικές δυνάμεις που προπαγανδίζουν το φόβο, το μίσος και τελικά την συλλογική οπισθοδρόμηση κάθε λαού. Και αυτή είναι μια πραγματικά σύγχρονη, δημοκρατική, αλλά και πατριωτική επιλογή. Μια επιλογή που θα επιδιώκει οι πατρίδες όλων μας να ζουν με ειρήνη και να ευημερούν και όχι να στρέφεται η μια εναντίον της άλλης.

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε σύντομη αναφορά στα πολύ σοβαρά θέματα που είχε να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως ήταν η οικονομική κρίση, το προσφυγικό ζήτημα και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

 

Όπως τόνισε, η Ελλάδα ήταν η χώρα που χτυπήθηκε πιο άγρια από κάθε άλλη από την κρίση της ευρωζώνης, έχοντας χάσει το 25% του ΑΕΠ της, με την ανεργία να έχει ξεπεράσει στο 27%. Ήταν ταυτόχρονα η χώρα που, αναλογικά, ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, καθώς πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι εισήλθαν στα νησιά της σε μια περίοδο λίγων μηνών. Επίσης, βρέθηκε στο κέντρο μιας ολοένα επιδεινούμενης αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, με τον εθνικισμό να ενισχύεται με ταχείς ρυθμούς.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας κατάφερε να σταθεί όρθια μπροστά, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες και τελικά να γίνει μέρος της λύσης στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, αντί για μέρος του προβλήματος.

 

Σήμερα, είπε καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας, αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμα μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στη διαχείριση του μεταναστευτικού και στη διπλωματία, στέκεται πάλι στα πόδια της... Αυτό δεν θα γινόταν χωρίς μια πολιτική που προτάσσει τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία, αλλά παράλληλα δεσμεύεται στην εξεύρεση συλλογικών λύσεων με στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12481&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.09.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote