Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συναντήσεις Τσίπρα με κορυφαίους τραπεζίτες στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
27.09.18

Συναντήσεις Τσίπρα με κορυφαίους τραπεζίτες στη Νέα Υόρκη (Photos) - Media Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και στελέχη της Morgan Stanley, έχει ο Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Υόρκη.

Όπως έχουν προαναγγείλει πηγές της κυβέρνησης, στη σειρά επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με στελέχη κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, «θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος».


Συμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση για περισσοτερη απο μια ωρα με επενδυτές, την οποία συντονισαν οι Bank of America/Merril Lynch. Στη συνάντηση τον συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιωργος Xουλιαράκης και ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργο Δημητρης Λιάκος
 
Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα, για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικης οικονομίας ενώ παράλληλα συζητηθηκαν και γεωπολιτικά θέματα.


Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητή βελτίωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της και υπογράμμισε ότι η ελληνικη οικονομια ανακαμπτει μετα απο δυσκολα χρονια. Αναλαβαμε σε πολυ δυσκολες συνθηκες με ανεργια ρεκορ, αποεπένδυση, ύφεση και μετά από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «προτεραιοτητα μας η δημιουργια φιλοεπενδυτικου κλιματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα» και τόνισε ότι «οι μεταρρυθμισεις που εχει αναγκη η χωρα θα συνεχιστουν απροσκοπτα, με έμφαση σε αυτες που σχετιζονται με την αναπτυξη και την παραγωγη νεου πλουτου».
 
Στην συζήτηση αναδείχθηκε επίσης και από τις δύο πλευρές στο ισχυρό χαρτι που της χώρας που είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια.


Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο συνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα και έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς, Western Balkans Summit, κλπ), ενώ στη συνέχεια, πραγματοποίησε τη δευτερη συναντηση που οργανώνεται απο τη Morgan Stanley.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12478&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote