Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κατέρρευσε το σχέδιο της Μέι για το Brexit, υποστηρίζουν βρετανικά ΜΜΕ Εκτύπωση E-mail
22.09.18

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν  τελειωμένες τις προτάσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit μετά την ταπείνωση, όπως την χαρακτήρισαν, ενώπιον των ηγετών της ΕΕ στην άτυπη σύνοδο κορυφής στο Σάλτσμπουργκ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ύστερα από το δείπνο στο Σάλτσμπουργκ όπου απόλαυσαν σνίτσελ Βιέννης, οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι θα πιέσουν για μια συμφωνία για το Brexit τον επόμενο μήνα, αλλά προειδοποίησαν την Μέι ότι, εάν δεν κάνει παραχωρήσεις στο εμπόριο και στα ιρλανδικά σύνορα έως τον Νοέμβριο, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας χωρίς μια συμφωνία.

Για τα βρετανικά μέσα, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο.

«Έσπασε το Brexit σου», ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Daily Mirror.

Οι βρετανικές εφημερίδες φιλοξένησαν στα πρωτοσέλιδά τους φωτογραφία του Reuters με την Μέι, ντυμένη με ένα κόκκινο σακάκι, να στέκεται προφανώς αμέτοχη και απομακρυσμένη από την ομάδα των κουστουμαρισμένων ανδρών-ηγετών της ΕΕ.

«Ταπεινωμένη η Μέι», ανέφερε η εφημερίδα Guardian.

«Ταπείνωση για τη Μέι», ήταν ο τίτλος στην πρώτη σελίδα των Times.

«Διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της Μέι για το Σάλτσμπουργκ καθώς οι ηγέτες της ΕΕ απορρίπτουν τη συμφωνία του Τσέκερς», ανέφερε δημοσίευμα των Financial Times. «Ντροπιαστική απόρριψη για την πρωθυπουργό στο Σάλτσμπουργκ», σύμφωνα με το BBC.

Η Sun προχώρησε ακόμα παραπέρα: «Οι γκάνγκστερ του Ευρώ αιφνιδιάζουν τη Μέι», αναφέρει τίτλος της εφημερίδας, μαζί με μια περιπαικτική φωτογραφία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπου εμφανίζονται ως Αμερικάνοι γκάνγκστερ με όπλα.

Ο Μακρόν δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις της Μέι για το Brexit, γνωστό ως σχέδιο Τσέκερς - από το όνομα της εξοχικής πρωθυπουργικής κατοικίας όπου το σχέδιο συμφωνήθηκε από το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο τον Ιούλιο - είναι «απαράδεκτες».

Ο Τουσκ επικρίθηκε επειδή ανάρτησε μια φωτογραφία του ίδιου να προσφέρει στην Μέι ένα δίσκο με μικρά κέικ, με το μήνυμα: «Λυπάμαι, δεν έχει κεράσια» ("Sorry, no cherries’) παραπέμποντας σε αυτό που οι ηγέτες της ΕΕ χαρακτηρίζουν ως προσπάθειες των Βρετανών για επιλεκτικές λύσεις και συμφωνία αλά καρτ (σ.σ. cherry picking).

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, αν και λίγα πράγματα είναι ξεκάθαρα: μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία για το διαζύγιο, οι αντίπαλοι της Μέι παραμονεύουν και κάποιοι αντάρτες έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν μια πιθανή συμφωνία για το Brexit.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι θέλουν μια συμφωνία διαζυγίου, μολονότι υπάρχει περιορισμένος χρόνος εάν το βρετανικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι να επικυρώσουν μια συμφωνία έως τις 29 Μαρτίου. Η όποια συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τους Βρετανούς βουλευτές.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12469&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote