Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow O Moody’s ανέβαλε την αξιολόγηση της Ελλάδας
O Moody’s ανέβαλε την αξιολόγηση της Ελλάδας Εκτύπωση E-mail
22.09.18

O Moody’s ανέβαλε την αξιολόγηση της Ελλάδας | tanea.gr Διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά μια μονάδα. Ανέβαλε ο οίκος Moody’s την προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Ο οίκος αξιολόγησης αναμενόταν να προχωρήσει στην αναβάθμιση της χώρας κατά μια βαθμίδα, στην κατηγορία «Β2».

Οικονομικοί αναλυτές ερμήνευαν μάλιστα αυτή την κίνηση ως επιβράβευσή της για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης με ασφαλή αποθέματα ρευστότητας.

Διαψεύδονται έτσι οι προσδοκίες μετά την αναβολή της αποψινής επικαιροποίησης, για την οποία δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση από τον Moody’s.

Είχε προειδοποιήσει για κινδύνους

Ωστόσο, στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα, στις 24 Αυγούστου, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να χάσει η οικονομία το έδαφος που έχει κερδίσει από τυχόν εφησυχασμούς, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση και να υλοποιηθούν απαρέγκλιτα οι μεταρρυθμίσεις.

Η προηγούμενη αξιολόγηση στην κατηγορία «Β3», από τον Moody"s, με θετική προοπτική, είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου.

Στις 21 Ιουνίου, ο Standard & Poor"s, μετά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία «B+» από «B», διατηρώντας σταθερό το outlook.

Περίπου ενάμιση μήνα αργότερα, και ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχώρησε σε ανάλογη κίνηση, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε «BB-» από «B», διατηρώντας επίσης σταθερό το outlook.


www.tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12468&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote