Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πλημμύρες-ρεκόρ και ρύπανση εξαιτίας του τυφώνα Φλόρενς Εκτύπωση E-mail
17.09.18

Τυφώνας Φλόρενς - Βόρεια Καρολίνα Πλημμύρες σε επίπεδα ρεκόρ είναι πλέον ο κίνδυνος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Φλόρενς στις ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

 

Σοβαρός ο περιβαλλοντικός κίνδυνος μετά την κατάρρευση χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων άνθρακα, που απειλούν να ρυπάνουν ποτάμι.

Μεγάλες και εκτεταμένες πλημμύρες απειλούν τη Βόρεια Καρολίνα σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) καθώς ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς η στάθμη του νερού στα ποτάμια, ενώ χιλιάδες πολίτες διατάχθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Τυφώνας Φλόρενς - Νότια Καρολίνα  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της FEMA, Μπροκ Λονγκ, έχει δοθεί έμφαση στη διάσωση και απομάκρυνση πολιτών από τις επικίνδυνες περιοχές. Μόνο στην πόλη Νιου Μπερν, εξαιτίας του τυφώνα έχουν καταστραφεί 4.000 σπίτια και περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, ενώ 6.000 άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα και 1.200 πολίτες μεταφέρθηκαν σε καταφύγια.

Κίνδυνος περιβαλλοντικής ρύπανσης

Στο μεταξύ η εταιρεία Duke Energy ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των βροχοπτώσεων κατέρρευσε χώρος υγειονομικής ταφής αποβλήτων άνθρακα σε κλειστό σταθμό παραγωγής ενέργειας έξω από την πόλη Γουίλμιγκτον.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, περίπου 1.530 κ.μ. αποβλήτων έχουν διαρρεύσει σε ταμιευτήρα νερού και είναι πολύ πιθανό να έχουν φτάσει ποτάμι Κέιπ Φίαρ.

Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, καθώς τα απόβλητα αυτά περιέχουν τοξικά στοιχεία όπως βαρέα μέταλλα, μεταξύ των οποίων μόλυβδος και αρσενικό.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12460&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote