Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Επικράτηση Ομπάμα σε Νεμπράσκα, Ουάσινγκτον και Λουιζιάνα Εκτύπωση E-mail
10.02.08

 Του Σάκη Σερέτη  

  Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο νικητής στις προκριματικές που έγιναν το Σάββατο σε Νεμπράσκα, Ουάσινγκτον και Λουιζιάνα.«Οι ψηφοφόροι από την Δυτική Ακτή ως τον Κόλπο του Μεξικού στην καρδιά της Αμερικής στάθηκαν όρθιοι και είπαν ΄΄ναι, μπορούμε΄΄», τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας σε δείπνο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

 «Το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο, το ίδιο και οι προκλήσεις. Ο λαός θέλει να γυρίσει σελίδα. Θέλει να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στην αμερικανική ιστορία», υπογράμμισε ο γερουσιαστής του Ιλινόις. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς του CNN, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 1.100 εκλέκτορες και ο Ομπάμα 1.039.

Για να λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ένας υποψήφιος χρειάζεται τουλάχιστον 2.025 από τους 4.049 εκλέκτορες  στο συνέδριο του Ντένβερ (25-28 Αυγούστου).

Ο πρώην κυβερνήτης του Αρκανσο Μάικ Χάκαμπι είναι ο νικητής στη Λουιζιάνα και στο Κάνσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Εχει κερδίσει τέσσερις νότιες πολιτείες και τη Δυτική Βιρτζίνια την Τρίτη.

Ο Γερουσιαστής της Αριζόνα και βετεράνος του Βιετνάμ Τζον Μακέιν, προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών και είναι σχεδόν βέβαιος νικητής έπειτα από την αποχώρηση,  του κυριότερου αντιπάλου του  πρώην κυβερνήτη της Μασουχουσέτης, Μιτ Ρόμνι.

Για να λάβει το χρίσμα ένας ρεπουμπλικάνος υποψήφιος χρειάζεται τουλάχιστον 1.191 από τους 2.380 εκλέκτορες  στο συνέδριο της Μινεάπολης -Σεν-Πολ (1-4 Σεπτεμβρίου).   

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1246&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 10.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote