Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πέντε υποψήφιοι, ένα κακούργημα
Πέντε υποψήφιοι, ένα κακούργημα Εκτύπωση E-mail
09.02.08
Η μυστικότητα με την οποία περιβάλλεται ο άνθρωπος με το οποίο επικοινώνησε ή επιχείρησε να επικοινωνήσει ο Χρ. Ζαχόπουλος, λίγο πριν κάνει τη βουτιά στο κενό, έχει ως αποτέλεσμα να οργιάζουν οι φήμες για την ταυτότητα του προσώπου αυτού.
Ενώ περιέχεται στη δικογραφία, ο αριθμός του τηλεφώνου-μυστήριου και ο δικαιούχος του παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό όπως και η ιδιότητά του, η οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όταν ανακοινωθεί θα προκαλέσει όπως λένε πολιτικό σεισμό.

Αντίθετα, οι πλευρές που έχουν ήδη στα χέρια τους τη δικογραφία διαψεύδουν τη φημολογία αυτή και επιμένουν ότι «δεν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία στον κατάλογο των τηλεφώνων». Αρνούνται, ωστόσο, πεισματικά να προσφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία για τις τελευταίες επικοινωνίες του πρώην γενικού γραμματέα.

*Το μυστήριο εντείνεται από πληροφορίες για το περιεχόμενο της κατάθεσης της συζύγου του Χρήστου Ζαχόπουλου, Πέρσας, για τις τελευταίες ώρες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η Πέρσα Ζαχοπούλου φέρεται να καταθέτει συμπληρωματικά ότι ο σύζυγός της την έστειλε στη 1.20 το μεσημέρι να ανανεώσει την κάρτα στάθμευσης του αυτοκινήτου της, παρ' ότι εκείνη πίστευε ότι υπήρχε ακόμη περιθώριο χρόνου. Οταν κατέβηκε είδε ότι υπήρχε κλήση πάνω στο μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου και έτσι του τηλεφώνησε για να του πει ότι είχε δίκιο που επέμενε να κατέβει... Το τηλέφωνό του ήταν κατειλημμένο... Σύμφωνα με την Πέρσα Ζαχοπούλου, δεν έλειψε ούτε ένα τέταρτο. Ανέβηκε στο σπίτι όπως είπε στον ανακριτή στη 1.35, αλλά ήταν ήδη αργά.

Το συμπέρασμα από την κατάθεση της συζύγου του είναι ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος ήθελε να μιλήσει με κάποιον, που δεν ήθελε να το ξέρει ούτε η σύζυγός του. Αγνωστό, βέβαια, παραμένει και το περιεχόμενο της συνομιλίας, κάτι που μόνο ο ίδιος ο Ζαχόπουλος μπορεί να αποκαλύψει όταν μπορέσει να μιλήσει.

*Στο μεταξύ, η εβδομάδα που αρχίζει σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους της ανάκρισης. Ολα δείχνουν ότι ο ανακριτής θα καλέσει πέντε κατηγορούμενους για τα δύο αδικήματα για τα οποία έχει ασκήσει in rem διώξεις. Πρόκειται για τις κατηγορίες της εκβίασης εις βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου (κακούργημα) και της παραβίασης του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για το περιεχόμενο του DVD.

Φαίνεται ότι οι διώξεις στρέφονται κατά της προφυλακισμένης Εύης Τσέκου και του εργατολόγου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, ενώ ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης «πέφτει στα μαλακά», αφού οι καταθέσεις των Ανδριανού και Αγγέλου αποφεύγουν να μιλήσουν για οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Ετσι, ορισμένοι επιμένουν ότι η δίωξη για τον κατονομαζόμενο ως κομιστή θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί και η πρωτοβουλία της εισαγγελέως Μαρίας Γκανέ, η οποία έθεσε στο αρχείο την υπόθεση με τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα 5,4 εκατομμύρια ευρώ του Θ. Αναστασιάδη. Νομικοί κύκλοι επέμεναν, μάλιστα, ότι με την πράξη αυτή αποσυνδέεται η υπόθεση της κατάθεσης των χρημάτων από την κύρια υπόθεση της παράδοσης του βιντεοσκοπημένου υλικού στο Μαξίμου.

*Τη Δευτέρα καλείται από τον ανακριτή για να κατθέσει συμπληρωματικά ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας (αρχισυντάκτης στις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου), ο οποίος προφανώς θα απαντήσει στην κατάθεση Αναστασιάδη ότι η πρωτοβουλία της προσέγγισης Κλαδά ήταν από την πλευρά Τριανταφυλλόπουλου.

enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1244&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote