Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ποιος φοβάται την αλήθεια;
Ποιος φοβάται την αλήθεια; Εκτύπωση E-mail
04.09.18

Φυλακές Κορυδαλλού Δεν είναι στις προθέσεις μας να κατηγορήσουμε κανέναν χωρίς στοιχεία. Ούτε να υιοθετήσουμε τις κατηγορίες που εκτοξεύονται αυτές τις μέρες ένθεν κακείθεν. Πολύ περισσότερο να ταχθούμε με το μέρος μιας πλευράς στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει.

Πιστεύουμε όμως ακράδαντα πως όσα έκανε ο κατάδικος επιχειρηματίας Αρ. Φλώρος πριν οδηγηθεί στη φυλακή και για να βγει, με τον τρόπο που βγήκε, από αυτήν απαιτούν τη σύμπραξη ισχυρών ανθρώπων στην εξουσία. Στην πολιτική και τη δικαστική. Αυτό δείχνει η ιστορία ανάλογων σκανδάλων.

Κάτι σάπιο υπάρχει λοιπόν στο σύστημα των εξουσιών. Και αυτό δεν δημιουργήθηκε τώρα. Είναι κληρονομιά της περιόδου πριν από την κρίση και επιβιώνει ακόμα.

Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος και μια εταιρεία να κατέκλεψαν το Δημόσιο εντελώς τυχαία και εντελώς συμπτωματικά. Βρήκαν πόρτα ανοιχτή και μπήκαν...

Αν εξετάσει κανείς πολιτικά το ζήτημα, εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως σάπιο ήταν ευθύς εξαρχής το σύστημα που στήθηκε για να σπάσει το μονοπώλιο του κράτους στην ενέργεια.

Ποιοι άφησαν λοιπόν να στηθεί ένα τέτοιο σύστημα που ευνοούσε τον κ. Φλώρο, την εταιρεία του και τους ομοίους τους να καταληστέψουν την περιουσία του ελληνικού λαού;

Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να κατάφερε μόνος του να εξαπατήσει το δικαστικό σύστημα της χώρας, προσκομίζοντας πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις, καταφέρνοντας να αποσπάσει ευνοϊκές γι' αυτόν δικαστικές αποφάσεις.

Εδώ είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπήρξε κύκλωμα με ισχυρές προσβάσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, στον νομικό κόσμο και στη δικαστική εξουσία.

Επειδή η περίπτωση αυτού του κυρίου ήταν κραυγαλέα και ιδιαίτερα προκλητική αποκαλύφθηκε.

Είναι η μοναδική, όμως, ή υπάρχουν και άλλες που έμειναν στο απυρόβλητο και κάποιοι κατάδικοι που έπρεπε να είναι στη φυλακή κυκλοφορούν ελεύθεροι; Πολύ φοβούμαστε πως ισχύει το δεύτερο.

Στη βάση όλων αυτών θα συνιστούσαμε στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή στα κόμματα, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα, να χαμηλώσουν τους τόνους της φραστικής αντιπαράθεσης και να σταθούν περισσότερο στην ουσία του θέματος που αναδείχτηκε.

Θα αποκαλυφθεί, άραγε, το πρόβλημα σε όλες τις διαστάσεις του; Αν ναι, τότε θα φανεί τι φταίει, τι πρέπει να αλλάξει και ποιοι πρέπει να πληρώσουν. Ποιος φοβάται την αλήθεια;


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12433&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote