Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στα κρησφύγετά τους Μπιν Λάντεν και μουλάς Ομάρ Εκτύπωση E-mail
09.02.08
Ο μουλάς Ομάρ και άλλοι ηγέτες των Ταλιμπάν καθοδηγούν τις επιθέσεις των ανταρτών στο Αφγανιστάν από την πακιστανική πόλη Κουέτα, ενώ ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν επιχειρεί από τις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, υποστηρίζει υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ο Μπιν Λάντεν, ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι και άλλοι επιχειρούν από τις Ομοσπονδιακά Διοικούμενες Περιοχές των Φυλών του Πακιστάν (FATA) στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Ακριβώς όπως ο μουλάς Ομάρ δίνει στρατηγική κατεύθυνση στους Ταλιμπάν από την Κουέτα, έτσι και η ανώτερη ηγεσία της Αλ Κάιντα βρίσκεται στις FATA, κάνοντας το σχεδιασμό της» είπε ο αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας των μυστικών υπηρεσιών.

«Αυτός ο ισχυρισμός, προερχόμενος από μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο, είναι αβάσιμος. Εάν υπήρχαν αξιόπιστες πληροφορίες, θα έπρεπε να έχουν διαβιβασθεί στο Πακιστάν, και το Ισλαμαμπάντ θα ενεργούσε» δήλωσε από την πλευρά του ο Μοχάμαντ Σαντίκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν.

Παρά την παρουσία των ηγετών της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, ο ανώνυμος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι η αμερικανική διοίκηση εξακολουθεί να θεωρεί πώς ο πρόεδρος της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ, είναι ένας άξιος σύμμαχος.

Το αποτέλεσμα των πακιστανικών εκλογών, που μετατέθηκαν για τις 18 Φεβρουαρίου μετά τη δολοφονία της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Μπεναζίρ Μπούτο, μπορεί να έχει συνέπειες για τον Μουσάραφ, εάν εκλεγεί ένα εχθρικό Κοινοβούλιο.

«Υπάρχουν πολλαπλές πηγές πίεσης και αστάθειας που ασκούνται στον Μουσάραφ και η έννοια είναι ότι αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι έναν αξιόπιστο εταίρο σε όλη αυτή την περίοδο. Αυτό είναι το είδος της στρατηγικής λογικής για την υποστήριξη του Μουσάραφ» προσέθεσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Η διοίκηση Μπους έχει επίσης εντυπωσιαστεί πολύ από τον αρχηγό του πακιστανικού στρατού, στρατηγό Ασφάκ Καγιάνι, και τον θεωρεί έναν υποσχόμενο εταίρο» κατέληξε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1243&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 10.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote