Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αngie: Η ιστορία πίσω από τη θρυλική μπαλάντα των Rolling Stones Εκτύπωση E-mail
17.08.18

Τα περισσότερα κομμάτια των Rolling Stones χαρακτηρίζονται από πιο "σκληρό" ήχο, ωστόσο το Angie, αυτή η υπέροχη μελαγχολική μπαλάντα έγινε γρήγορα μεγάλη επιτυχία.

Οι Rolling Stones έπαιζαν πάντοτε αυτό το κομμάτι στις συναυλίες τους και τις ευρωπαϊκές περιοδείες που πραγματοποίησαν, το οποίο διαπερνά ο σπαραγμός για έναν μεγάλο χαμένο έρωτα και το συναίσθημα της λύπης. Το Angie ηχογραφήθηκε το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου του 1972, από τους Keith Richards και Μick Jagger.

Ποια είναι όμως η Angie για την οποία γράφτηκε το συγκεκριμένο κομμάτι; Τα σενάρια εξακολουθούν να είναι πολλά και έχουν πλέξει ένα μύθο γύρω από το τραγούδι. Ισως αυτό το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό...

 

Υπήρχαν εικασίες ότι αφορούσε την ηθοποιό Angie Dickinson ή τη νεογέννητη κόρη του Keith Richards, Dandelion Angela. O μουσικός ισχυρίστηκε στην αυτοβιογραφία του ότι το Angie χρησιμοποιήθηκε ως ψευδώνυμο για την ηρωίνη την περίοδο που έδινε μάχη για να αποτοξινωθεί σε ειδικό κέντρο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, η σύντροφος του Richards Anita Pallenberg ήταν το πρόσωπο που τον ενέπνευσε για αυτό το τραγούδι. Συγκεκριμένα έγραφε στην αυτοβιογραφία του: «Οταν βρισκόμουν σε κλινική αποτοξίνωσης, η Anita ήρθε να μας δει με την κόρη μας Angela. Κάπως έτσι κάθισα και σκέφτηκα το Angie μέσα σε ένα απόγευμα, καθισμένος στη κρεβάτι. Δεν γράφτηκε όμως για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Περισσότερο ήταν ένας συμβολισμός. Εξάλλου, δεν γνώριζα τότε ότι η κόρη μου θα έπαιρνε το συγκεκριμένο όνομα».

 

Υπάρχουν όμως και αρκετές φήμες που υποστηρίζουν ότι η Angie είναι η πρώην σύζυγος του David Bowie. Μετά το χωρισμό της με τον Bowie, η Angela αποκάλυψε ότι έπιασε στο κρεβάτι τον άντρα της με τον Mick Jagger και ότι το Angie το έγραψε ο Mick Jagger γι’ αυτήν! Το σενάριο αυτό έχει πολλές φορές διαψευστεί και ποτέ δεν αποδείχθηκε.

 

Μια ακόμα εκδοχή θέλει το Angie να έχει γραφτεί για την τραγουδίστρια Carly Simon. Στις 2 Δεκεμβρίου 1972, η Carly Simon κυκλοφόρησε το τραγούδι You’re So Vain, που στις αρχές του 1973 ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α. Στα φωνητικά συμμετείχε και ο Mick Jagger και λέγεται ότι η Carly Simon έγραψε το τραγούδι γι’ αυτόν. Επιπλέον, στο κομμάτι αυτό η Carly Simon τραγουδά: I had some dreams they were clouds in my coffee, clouds in my coffee…. Ο Mick Jagger φαίνεται, λοιπόν, πως έγραψε το Angie ως απάντηση στο You’re So Vain κι αυτό αποδεικνύεται από τον πρώτο στίχο: Angie, Angie, when will those clouds all disappear?. Ούτε όμως αυτή η εκδοχή έχει επίσημα επιβεβαιωθεί.

Υπάρχει και το σενάριο ότι το κομμάτι γράφτηκε για τη Marianne Faithful μετά από τον επώδυνο χωρισμό με τον Jagger, αφού υπήρξε ένας πολύ μεγάλος έρωτας.

Το Angie επανήλθε στο προσκήνιο το φθινόπωρο του 2005, όταν χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά μέλη του συγκροτήματος δήλωσαν ότι αν τους είχε ζητηθεί η άδεια θα είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά.

www.koutipandoras.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12407&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 18.08.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote