Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέα σελίδα για την Εκκλησία
Νέα σελίδα για την Εκκλησία Εκτύπωση E-mail
09.02.08
Αλλαγή σελίδας στην κορυφή της Ιεραρχίας φέρνει η εκλογή στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αθήνας του Ιερώνυμου, μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος συγκέντρωσε την προτίμηση 45 Μητροπολιτών επί συνόλου 74, στη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Η νόμιμη διαβεβαίωση του νέου Αρχιεπισκόπου ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου ενώ το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου θα γίνει η ενθρόνισή του.

Τα γραφεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επισκέφτηκε, σήμερα για πρώτη φορά ως Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Ιερώνυμος. Ο νέος προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει το συνοδικό σύστημα διοίκησης της Εκκλησίας και θα συνεχίσει το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, επέδειξε στο νέο Αρχιεπίσκοπο την κλειστή διαθήκη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, και ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να παραδοθεί στο Πρωτοδικείο προκειμένου να ανοιχθεί.

Αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της κ. Γιαννάκου.


Επίσκεψη Γ. Σγουρού στον Αρχιεπίσκοπο

 

Το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, επισκέφτηκε σήμερα ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, στο γραφείο του στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
"Ήρθα να συγχαρώ το νέο Αρχιεπίσκοπο και να ευχηθώ, υπό τη φωτισμένη καθοδήγησή του και με τη βοήθεια του Θεού, στο δύσκολο, αλλά και το θεάρεστο έργο που αναλαμβάνεται, να προωθηθούν και να δοθούν λύσεις στα σημαντικά ζητήματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας για την πρόοδο και την ευημερία του Έθνους και του πληρώματος της Εκκλησίας", δήλωσε εξερχόμενος ο κ. Σγουρός.


Συγχαρητήρια πολιτικών στον Αρχιεπίσκοπο

 

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή: "Μακαριότατε. Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα την επάξια ανάδειξή Σας στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την θέση αυτή είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσετε την Εκκλησία στην ιστορική της αποστολή, ως κιβωτού των θρησκευτικών παραδόσεων του Έθνους. Εκφράζοντας, εκ βάθους καρδίας, τα θερμότερά μου συγχαρητήρια για την εκλογή Σας. Σας διαβεβαιώ ότι θα με εύρετε στο πλευρό Σας, ως ειλικρινή αρωγό στην εκπλήρωση της υψηλής Σας αποστολής. Μετά βαθυτάτου σεβασμού Κώστας Καραμανλής".
Τα θερμά του συγχαρητήρια απέστειλε με επιστολή του προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του: "Μακαριότατε, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή Σας από την Ιερά Σύνοδο ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εύχομαι ο Θεός να Σας ενδυναμώνει στο έργο Σας, για την επιτυχία του οποίου θεωρείστε δεδομένη τη συμπαράστασή μου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Με βαθύτατο σεβασμό, ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος".
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την εκλογή του απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Ο πρέσβης της ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του εκ μέρους της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και του αμερικανικού λαού, στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1240&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote