Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σαρκοζί εναντίον Ρουαγιάλ
Σαρκοζί εναντίον Ρουαγιάλ Εκτύπωση E-mail
23.04.07
Ο υποψήφιος του UMP Νικολά Σαρκοζί και η σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ θα είναι οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, στις 6 Μαΐου. Η μάχη αυτή αναμένεται, σε μεγάλο βαθμό, να κριθεί από τις ψήφους του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος αναδείχθηκε τρίτος και τριπλασίασε τα ποσοστά του σε σχέση με το 2002, από το 6,8% στο 18,34%. Ο υποψήφιος της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί εξασφαλίζει το 30,49% των ψήφων του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ενώ η υποψήφια των σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 25,04%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 24.00 ώρα Ελλάδας και ενώ έχουν καταμετρηθεί τα τρία τέταρτα των ψήφων.

 
Ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαιρού, του οποίου οι ψήφοι, προς την αριστερά ή την δεξιά, θα είναι το κλειδί για τον δεύτερο γύρο έρχεται τρίτος με το 18,34% των ψήφων.

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν, έρχεται τέταρτος και λαμβάνει το 11,2% των ψήφων σύμφωνα με την καταμέτρηση.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο τροτσκιστής Ολιβιέ Μπεζανσενό, με 4,25% , και στην έκτη θέση ο υπερσυντηρητικός Φιλιπ ντε Βιλιέμε 2,46%. Οι έξι άλλοι υποψήφιοι εξασφαλίζουν ποσοστά μικρότερα από 2%.

"Η συμμετοχή έφθασε σε ποσοστό ρεκόρ την πέμπτη Δημοκρατία, με ποσοστό 85%", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φρανσουά Μπαρουέν.
Οι υποψήφιοι της κυβερνώσας Δεξιάς και των Σοσιαλιστών πήραν άνετα το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, όπου και θα λύσουν τις διαφορές τους, αναδεικνύοντας παράλληλα τον διάδοχο του Ζακ Σιράκ. Ούτε η μαζική προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες έκρυβε, όπως δείχνουν τουλάχιστον οι δημοσκοπήσεις, κάποια μεγάλη έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε ποσοστό ρεκόρ, το οποίο ενδεχομένως να ξεπεράσει το 85%, φτάνοντας το αντίστοιχο του 1965 και 1974, στις αρχές δηλαδή της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας και στις πρώτες άμεσες εκλογές προέδρου από τον γαλλικό λαό. Σαρκοζί δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσειςΟ ικολά Σαρκοζί, θα εξασφαλίσει το 54% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ η αντίπαλος του Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 46%, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε από το ινστιτούτο Ipsos και δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Κατά την τελική μονομαχία ο Σαρκοζί και η Ρουαγιάλ θα μοιραστούν τις ψήφους του κεντρώου Φρανσουά Μπαιρού, ενώ οι εκλογείς του ηγέτη της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν θα δώσουν περισσότερο από το 75% των ψήφων τους στον Σαρκοζί, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση αυτή που έγινε τηλεφωνικά αμέσως μετά τα σημερινά αποτελέσματα. 


Το 14% των ανθρώπων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα δεν εξέφρασαν κάποια προτίμηση. Ενώ το 88% των ερωτηθέντων δήλωσαν σίγουροι για την επιλογή τους: το 87% από αυτούς τους εκλογείς δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Σαρκοζί και το 89% την Ρουαγιάλ.

ΕΘΝΟΣ

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων