Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Πόντιος Πιλάτος» το Μαξίμου για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου
«Πόντιος Πιλάτος» το Μαξίμου για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου Εκτύπωση E-mail
09.02.08

Στα... μαλακά πέφτουν, όπως όλα δείχνουν, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου καθώς οι αποκαλυπτικές καταθέσεις, κυρίως των κυβερνητικών στελεχών, δεν στοιχειοθετούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, τουλάχιστον για τους περισσότερους. Η δικογραφία της υπόθεσης που συγκλονίζει το Πανελλήνιο επί 1,5 μήνα φανερώνει και τη δυσκολία που έχουν οι δικαστικές αρχές να αποδώσουν κατηγορίες.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός όσο και ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, με τα όσα κατέθεσαν στον 2ο ειδικό ανακριτή ουσιαστικά δεν αποδέχονται ότι υπάρχει συναλλαγή ή εκβιασμός. Εκτός αν προκύψει οτιδήποτε για τις δραστηριότητες του Χρ. Ζαχόπουλου στο υπουργείο.

Προς το παρόν, στο Μέγαρο Μαξίμου «νίπτουν τα χείρας τους» αφού δεν βλέπουν εκβιασμό, ούτε συναλλαγή με τον κομιστή του DVD o οποίος είναι, σύμφωνα με τον Γ. Ανδριανό, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούσαν να καταθέσουν κάτι διαφορετικό αφού τότε θα στοιχειοθετούνταν βαριές κατηγορίες στις οποίες θα είχαν εμπλοκή και οι ίδιοι. Δηλαδή, θα έπρεπε να κατηγορηθεί και ο κ. Ανδριανός όταν προσωποποιηθούν οι διώξεις.

«Απαλλάσσει»
Με την κατάθεσή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου «απαλλάσσει» τον κ. Αναστασιάδη από μια πιθανή κατηγορία εκβίασης ή παράνομης συναλλαγής, καθώς λέει ότι ο δημοσιογράφος απλά του έδωσε το υλικό με προσωπικές στιγμές του Χρ. Ζαχόπουλου και δεν του ζήτησε κανένα αντάλλαγμα. Υστερα από αυτό, οι δικαστικές αρχές, εφόσον δεν προκύψουν άλλα στοιχεία, πιθανότατα θα απαγγείλει κατηγορία κατά του Θ. Αναστασιάδη μόνο για παράνομη διακίνηση προσωπικών δεδομένων που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Αξίζει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι ο Θ. Αναστασιάδης αρνείται κατηγορηματικά ότι αυτός είναι ο κομιστής του DVD, ενώ υποστηρίζει ότι είχε άλλες δύο συναντήσεις με τον Γ. Ανδριανό.

Επίσης, από τις καταθέσεις δεν προκύπτει ούτε για την 35χρονη φίλη του πρώην γενικού γραμματέα η κατηγορία της εκβίασης. Μόνο για τη διακίνηση του «ρoζ» DVD μπορεί να κατηγορηθεί, αφού δεν φαίνεται να έγινε γνωστό στους εισαγγελείς ποιος είναι ο άνθρωπος που έκανε το μοντάζ στην κασέτα που απεικονίζονται οι Χρ. Ζαχόπουλος και Εύη Τσέκου.

«Αθώος» βγαίνει από τις καταθέσεις και ο προϊστάμενος της ΥΠΕΕ, Σπύρος Κλαδάς, διότι -όπως ισχυρίζονται οι μάρτυρες- δεν υπήρξε συναλλαγή επομένως δεν υπάρχει και εμπλοκή του επικεφαλής της ΥΠΕΕ. Οσο για τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή, Κώστα Κουκοδήμο, υποστηρίζει ότι δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ Κλαδά και Μ. Τριανταφυλλόπουλου για υπόθεση του Θ. Αναστασιάδη. Απλά όλη η συζήτηση που έκανε ήταν φιλική και... παρεξηγήθηκε ή ενεπλάκη άδικα στην υπόθεση επειδή υπάρχει εκδοτικός πόλεμος. Από τη δικογραφία των 500 και πλέον σελίδων, που δόθηκε χθες στους συνηγόρους δεν καλύπτονται τα κενά, υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία και ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα.

Ερωτήματα
Για ποιο λόγο ο κομιστής πήγε το DVD στον Γ. Ανδριανό; Το έκανε στο πλαίσιο απλά της ενημέρωσης του Μαξίμου ή είχε κάποιο άλλο σκοπό; Ποια είναι τελικά τα κίνητρα και πόσο μπορεί να γίνει πιστευτό ότι ο κομιστής έδωσε το DVD απλά για να επιβεβαιώσει μια προσωπική σχέση του πρώην γενικού γραμματέα;

Από τις καταθέσεις Ανδριανού και Αγγέλου από τη μια πλευρά και Θ. Αναστασιάδη από την άλλη προκύπτουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι μεν λένε ότι ο κομιστής είναι ο δημοσιογράφος, ο δε το αρνείται. Ποιος λέει ψέματα και γιατί; Κρύβουν κάτι τα κυβερνητικά στελέχη και γιατί αποδέχθηκαν να γίνουν δέκτες ενός παράνομου υλικού;

Απίστευτο είναι το γεγονός ότι κανείς δεν κατάλαβε ότι υπάρχει κάποιος εκβιασμός. Μάλιστα ο κ. Αγγέλου αναφέρει για τη συνάντησή του με τον κ. Ζαχόπουλο στις 17-12-2007: «Δεν μου ανάφερε εκβιασμό, μου είπε για πιέσεις...». Τονίζει επίσης ότι ο κ. Ζαχόπουλος του φάνηκε να γνωρίζει για το υλικό που υπήρχε, αφού δεν εξεπλάγη όταν το άκουσε.

Το όνομα
Ο κ. Αγγέλου κατέθεσε ότι ο κ. Ανδριανός δεν του είπε το όνομα του κομιστή - δημοσιογράφου διότι τήρησε το δημοσιογραφικό απόρρητο. Πώς μπορεί να σταθεί μια τέτοια εκδοχή, αν του ζήτησε το όνομα ο κ. Αγγέλου (δηλαδή ο πρωθυπουργός) κι αυτός δεν το έδωσε;

Απαντώντας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τόνισε ότι ο κ. Ανδριανός λέει τη μισή αλήθεια και πώς είναι σε δύσκολη θέση διότι απεδέχθη παράνομο προϊόν.

Τι δηλώνει ο Θ. Αναστασιάδης
Ζητά προστασία από συκοφαντίες με έγγραφο στον εισαγγελέα και την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

 

Για σχέδιο εξόντωσής του και για πολιτικο-εκδοτική σκευωρία εις βάρος του μιλά σε ανακοίνωσή του ο Θ. Αναστασιάδης αντιδρώντας μετά το άνοιγμα της δικογραφίας στην υπόθεση Ζαχόπουλου και τη μετάδοση πληροφοριών από τηλεοπτικούς σταθμούς που έφεραν τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανό και Γ. Αγγέλου να τον έχουν κατονομάσει ως τον «κομιστή» του επίμαχου DVD.

Ο Θ.Αναστασιάδης αιτιολογεί τη θεωρία του περί σκευωρίας αναφέροντας ότι εδώ και 15 ημέρες - την ώρα μάλιστα που κατέθετε στον ανακριτή και κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας και απορρήτου της δικαστικής έρευνας - ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος διέρρεε το όνομά του ως δήθεν κομιστή στα ΜΜΕ. «Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει το γιατί εξαναγκάστηκε ο Γ. Ανδριανός ύστερα από συνεχείς αλλαγές θέσεων, όπου άλλοτε επικαλείται γενικά δημοσιογραφικές πηγές και άλλοτε το off the record, να στραφεί εναντίον μου» αναφέρει ο Θ. Αναστασιάδης επαναλαμβάνοντας ότι «δεν δίνει αλλά μόνο παίρνει πληροφορίες».

Παράλληλα, κατέθεσε στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και την Αρχή για τα Προσωπικά Δεδομένα έγγραφο με το οποίο τις καλεί να τον προστατεύσουν από τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του.

Τα βασικά σημεία των καταθέσεων

Γ. Ανδριανός

  • Ο Θ. Αναστασιάδης μου παρέδωσε το DVD. Δεν μου είπε από που το παρέλαβε. Μου είπε το όνομά της, αλλά δεν μου είπε αν είναι μονταρισμένο ή αμοντάριστο. Μου είπε ότι αυτό το DVD περιείχε προσωπικές στιγμές του Ζαχόπουλου. Δεν μου ανέφερε όμως, ότι με αυτό το υλικό εκβιαζόταν ο Ζαχόπουλος. Κανένα αντάλλαγμα δεν μου ζητήθηκε.

     

    Γ. Αγγέλου

  • Μετά την ενημέρωση από τον κ. Ανδριανό, του ζήτησα (σσ. Ζαχόπουλο) να έλθει στο γραφείο μου και τον ενημέρωσα για τους ισχυρισμούς της Τσέκου. Μου είπε ότι είχε σχέση, η οποία είχε διακοπεί εδώ και ένα μήνα.

     

    ΕΡ:Σας είπε για εκβιασμό;

    ΑΠ: Μου είπε για πιέσεις.

    ΕΡ:Γνωρίζετε αν ζητήθηκε αντάλλαγμα;

    ΑΠ: Οχι, δεν γνωρίζω αν ζητήθηκε αντάλλαγμα.

    Κ. Κουκοδήμος

  • Ο Σ. Γκιόλιας κοίταξε τη δουλειά του γιατί είναι αμειβόμενος από τον Τριανταφυλλόπουλο. Βρέθηκα στη δίνη μίας κατάστασης για την οποία γνώριζα και ενεπλάκην άδικα. Νομίζω ότι δεν είχαν σκοπό να με βλάψουν, αλλά μπορεί να κρύβεται οικονομικός ή εκδοτικός σκοπός.

     

    Θ. Αναστασιάδης

  • Ο Τριανταφυλλόπουλος με είχε πείσει για τις διαθέσεις του να συνεργαστεί προς την φιλοκυβερνητική κατεύθυνση, καθώς πάντα προσπαθούσε να εμποδίσει δημοσιεύματα που έθιγαν την κυβέρνηση. Τα χρήματα είναι από νόμιμα έσοδα. Οταν τα κατέθεσα δήλωσα ότι είναι από δικές μου πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν σε χρηματοκιβώτια, σε λογαριασμούς εταιρειών.

     imerisia

  • Σχόλια
    Προσθήκη νέουΑναζήτηση
    Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

    Copyright (C) 2007

    Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
    : http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1239&Itemid=33

     
    < Προηγ.   Επόμ. >

    Σχετικα Αρθρα

    Currently no polls available to vote
    Currently no polls available to vote