Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow #LIVE: Αναζητούνται απαντήσεις για τις ευθύνες
#LIVE: Αναζητούνται απαντήσεις για τις ευθύνες Εκτύπωση E-mail
02.08.18

Στους 85 έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών σύμφωνα την τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, σε σύνολο 91 επιβεβαιωμένων νεκρών.

Παραμένουν νοσηλευόμενοι 42 άνθρωποι, μετά το εξιτήριο που έλαβε ένας εκ των εγκαυματιών, ένα από τα 23 παιδιά παραμένει στο Παίδων, ενώ 10 ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα στους πυρόπληκτους. Στους 82 ο αριθμός των δηλωμένων αγνοούμενων. Συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, ενώ έχουν επεκταθεί σε όλο τον Σαρωνικό, το Σούνιο, το Λαύριο και το νησί Πάτροκλος.

 
 
Πράσινο φως της Βουλής στα μέτρα για τους πληγέντες και τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
 

Υπερψηφίστηκαν την Τετάρτη τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά της 23ης και 24ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, ενώ εγκρίθηκε και η τροπολογία που αφορά τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

 


08/01/2018 14:30
 
 

Στους 85 έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών σύμφωνα την τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, σε σύνολο 91 επιβεβαιωμένων νεκρών. Παραμένουν νοσηλευόμενοι 42 άνθρωποι, μετά το εξιτήριο που έλαβε ένας εκ των εγκαυματιών, ένα από τα 23 παιδιά παραμένει στο Παίδων, ενώ 10 ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα στους πυρόπληκτους. Στους 82 ο αριθμός των δηλωμένων αγνοούμενων. Συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, ενώ έχουν επεκταθεί σε όλο τον Σαρωνικό, το Σούνιο, το Λαύριο και το νησί Πάτροκλος.


08/01/2018 14:19
Στο στόχαστρο αναδασωτέες περιοχές, ρέματα και παραλίες με fast track διαδικασίες
 

Νέος θεσμός για τις οικιστικές παρεκκλίσεις, διαδικασία fast track για την ταυτοποίηση και κατεδάφιση αυθαιρέτων, αύξηση χρηματοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέσω του Πράσινου Ταμείου και απευθείας αναθέσεις για κατεδαφίσεις έως του ορίου για τις δημόσιες προμήθειες και έργα, τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που ανέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και στοχεύει σε μία πρώτη δέσμη μέτρων για τη βελτίωση του ισχύοντος συστήματος, για αναδασωτέες περιοχές, ρέματα και αιγιαλούς.

 


08/01/2018 14:19
Καταπατημένο και αυθαίρετο επί 40 χρόνια το οικόπεδο με τους 26 νεκρούς
 

Στην αποκάλυψη πως το οικόπεδο στο οποίο βρήκαν φρικτό θάνατο οι 26 άνθρωποι την περασμένη Δευτέρα στη φονική φωτιά στο Μάτι, χωρίς να μπορούν να βρουν την πρόσβαση στην παραλία, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή. Στη Βουλή οι επείγουσες ρυθμίσεις για παρεμβάσεις και κατεδαφίσεις.

 


08/01/2018 12:40
Ενημέρωση Πυροσβεστικής για νεκρούς και αγνοούμενους από τις πυρκαγιές
 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα.

 


08/01/2018 12:39
Αναζωπύρωση πυρκαγιάς στην Πάρο
 

Συνεχίζει να καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Πάρο, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασπριές, καθώς το μέτωπό της αναζωπυρώθηκε από το απόγευμα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα.


08/01/2018 11:37
Διαγραφή και ρυθμίσεις οφειλών από τη ΔΕΗ για τους πληγέντες
 

Διαγραφή οφειλών και ρυθμίσεις έως και 48 άτοκων δόσεων ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τους καταναλωτές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, για τα χρέη που αφορούν κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

 


08/01/2018 10:03
Σύλληψη για εμπρησμό στον Μαραθώνα
 

Στη σύλληψη ενός άνδρα με την κατηγορία της πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση στον Μαραθώνα προχώρησε η αστυνομία την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένας 35χρονος άνδρας συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, «ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής».

Όπως αναφέρεται, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


08/01/2018 09:51
Η Τσούπρα δείχνει την πυροσβεστική για την τραγωδία στην αν. Αττική
 

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, αδειάζοντας την ηγεσία της πυροσβεστικής σχετικά με την εκκένωση που έπρεπε να πραγματοποιηθεί στην ανατολική Αττική, τονίζοντας πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν αυτή που έπρεπε να πάρει την τελική απόφαση για εκκένωση.


08/01/2018 08:31
Στο Λύρειο Ίδρυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το Λύρειο Ιδρυμα, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγές, με σκοπό να συμβάλει στη σύντομη επαναλειτουργία του.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Π. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, την ηγουμένη και τις μοναχές και συζήτησε μαζί τους την αναζήτηση τρόπων για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία του ιδρύματος πριν το φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετέβη στο σημείο χωρίς τη συνοδεία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12380&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.08.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote