Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σύννομη η δίωξη κατά Μαρινάκη και συνεργατών του Εκτύπωση E-mail
31.07.18

Βαγγέλης Μαρινάκης Την Παρασκευή το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε ότι οι κακουργηματικές διώξεις που άσκησε η αρμόδια εισαγγελέας Ε. Τζίβα εναντίον του Β. Μαρινάκη και τριών συνεργατών του είναι έγκυρες και σύμφωνες με τις προϋποθέσεις του νόμου.

Η απόφαση εκκρεμούσε εδώ και τέσσερις μήνες, όταν κατατέθηκαν οι προτάσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων, που ζητούσαν να ακυρωθούν οι διώξεις λόγω ακυρότητας της διαδικασίας.

Αμέσως είχαν κατατεθεί και οι προτάσεις της εισαγγελέως, ενώ ήδη η πλευρά του εφοπλιστή μιλούσε για σκευωρία. Είχε προηγηθεί ανηλεής δημοσιογραφικός πόλεμος κατά της εισαγγελέως και η απόφαση του Συμβουλίου να επιτρέψει τελικά την έξοδο των τεσσάρων προσώπων στο εξωτερικό.

■ Η οργάνωση του «NOOR ONE» οδηγήθηκε στο εδώλιο το 2015, η απόφαση εκδόθηκε το 2016, με την εισαγγελέα να ασκεί έφεση υπέρ του νόμου, θεωρώντας ιδιαίτερα επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή. Η απόφαση καθαρογραφόταν επί 18 μήνες, με αποτέλεσμα να ζητήσει ο υπουργός Στ. Κοντονής πειθαρχικό έλεγχο από τον Αρειο Πάγο.

■ Η απόφαση καθαρογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2018, όμως ακόμα δεν έχει οριστεί η εκδίκαση στο Εφετείο. Στο μεταξύ, μέσω προανακριτικής διαδικασίας της Εισαγγελίας Πειραιά (μετά τη δικαστική συνδρομή του Ντουμπάι) ασκήθηκαν οι διώξεις εναντίον του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του για εμπλοκή τους με τραπεζικά εμβάσματα στην υπόθεση «NOOR ONE».

■ Το Συμβούλιο του Πειραιά είχε απορρίψει το αίτημα για άρση απορρήτου στο «διάσημο» κινητό του ισοβίτη Γιαννουσάκη και χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο το σχετικό αίτημα της εισαγγελέως προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της προανάκρισης («Εφ.Συν.» 18/4/2018).

■ Τελικά, την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε η απορριπτική για τις ενστάσεις των κατηγορουμένων απόφαση του Συμβουλίου, ενώ ήδη η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς Πειραιά και αναμένεται να ακολουθήσει πλέον η κύρια ανάκριση.

 

www.efsyn.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12377&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote