Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τραγωδία δίχως τέλος
Τραγωδία δίχως τέλος Εκτύπωση E-mail
30.07.18

Μάτι Ενενήντα ένας νεκροί καταμετρημένοι. Δεκατέσσερις αγνοούμενοι, για τους οποίους συνεχίζονται οι έρευνες σε ξηρά και θάλασσα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα.

Την Δευτέρα (20/07) ταυτοποιήθηκε η σορός 48χρονης Αθηνάς Καραλή, την οποία εναγωνίως αναζητούσε η κόρη της όλες αυτές τις μέρες, ενώ χθες βράδυ έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στα θύματα είναι η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εντοπίστηκε πτώμα (πιθανότητα άντρα), στη θαλάσσια περιοχή «Κόκκινο Λιμανάκι» από πλωτό περιπολικό του λιμενικού σώματος που συμμετέχει στις έρευνες στην περιοχή με τη συμμετοχή στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ). Η σορός δεν ήταν στο βυθό αλλά επέπλεε, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι ανήκει εκατό τοις εκατό σε θύμα της φωτιάς μέχρι να αναγνωριστεί.


Τις τελευταίες μέρες η μία οδυνηρή εξέλιξη διαδέχεται την άλλη: οι εννιάχρονες δίδυμες Σοφία και Βασιλική, ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος, η 35χρονη Πόπη Σιαπκαρά, ο σύζυγος της Χρύσας Σπηλιώτη, Δημήτρης Τουρναβίτης, κ.ά. προστέθηκαν στα θύματα της πύρινης λαίλαπας.

Στο μεταξύ, ακόμη ένας τραυματίας από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Πρόκειται για έναν άνθρωπο που νοσηλευόταν στο «Γεννηματάς», όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε κι έτσι αποφασίστηκε να μπει σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου.

Επομένως, ο συνολικός αριθμός των ενηλίκων τραυματιών ανέρχεται σε 43, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

⇒ Την Τρίτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα στους πυρόπληκτους της Αττικής. 

Αυτοψίες

Από την Παρασκευή (23/07) έχουν ολοκληρωθεί 3.676 αυτοψίες που διενέργησαν οι μηχανικοί του υπ. Υποδομών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου & Μεγαρέων: 1.803 κτήρια κρίθηκαν «πράσινα», 827 «κίτρινα» και 1.046 «κόκκινα».

Νέα λεωφορειακή γραμμή

Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την ικανοποίηση των μετακινήσεων των πυρόπληκτων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής , και ειδικότερα προκειμένου να διευκολυνθούν στην κατάθεση των αιτήσεων τους στην Υπηρεσία και στη Ραφήνα και στο Μαραθώνα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της Ο.ΣΥ. Α.Ε., σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, θέτει σε λειτουργία από την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, νέα λεωφορειακή γραμμή που θα έχει αφετηρία την περιοχή του Νέου Βουτζά και θα διέρχεται διαδοχικά από τις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας, του Μάτι, του Ζούμπερι , της Νέας Μάκρης και θα έχει τερματισμό στην περιοχή Έναρξης του Μαραθωνίου (Κλειστό Γυμναστήριο).

 

Το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,, που χαρτογραφεί τις καμένες εκτάσεις στην ανατολική Αττική, δημοσίευσε έναν επικαιροποιημένο χάρτη με λεπτομερή εκτίμηση των ζημιών, σύμφωνα με τον οποίο έχουν καεί 12.600 στρέμματα γης.

Η εκτίμηση αυτή έγινε κατόπιν επεξεργασίας της δορυφορικής εικόνας Worldview-3 πολύ υψηλής χωρικής ανάλυσης (30 εκ.), η οποία ελήφθη τρεις ημέρες μετά το γεγονός.

⇒ Την Τρίτη (31/07) στις 19.30, στην Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους και διαμαρτυρίας «ενάντια στις πολιτικές που καίνε τις ζωές μας».

«Οχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους, των πελατειακών πρακτικών, της λιτότητας και της αδιαφορίας των κυβερνήσεων» γράφει το κάλεσμα, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε. και το οποίο απευθύνουν φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12374&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote