Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Μιτ Ρόμνεϊ εγκαταλείπει την προεκλογική εκστρατεία
Ο Μιτ Ρόμνεϊ εγκαταλείπει την προεκλογική εκστρατεία Εκτύπωση E-mail
07.02.08

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ εγκατέλειψε την Πέμπτη την προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μια απόφαση που καθιστά πλέον τον Γερουσιαστή Τζόν Μακ Κέιν τον σχεδόν βέβαιο υποψήφιο του κόμματος του.

«Αισθάνομαι τώρα ότι πρέπει να αποχωρήσω, για το κόμμα μας και τη χώρα μας», τόνισε στην ομιλία του στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών.

Ο Ρόμνεϊ έχασε σε 14 από τις 21 πολιτείες στις εκλογές της σούπερ Τρίτης, τη μεγαλύτερη ημέρα των προκριματικών εκλογών πριν από τις προεδρικές του Νοεμβρίου, ενώ ο Γερουσιαστής της Αριζόνα εξασφάλισε νίκες από την μια έως την άλλη πλευρά της χώρας και εδραίωσε τη θέση του ως βασικό φαβορί.

Ο Ρόμνεϊ πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης είχε υποστηρίξει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μετά την εκλογή της σούπερ Τρίτης, όμως και αυτός και οι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του συζήτησαν την κατάσταση χθες Τετάρτη. Ο Ρόμνεϊ χρησιμοποίησε πόρους από την προσωπική του περιουσία για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

«Αυτή δεν είναι μια εύκολη απόφαση για μένα. Δεν μου αρέσει να χάνω», σημείωσε ακόμη ο Ρόμνεϊ.

Μετά την αποχώρηση του Μιτ Ρόμνεϊ από την προεκλογική κούρσα, μόνοι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα μένουν, ο βασικός διεκδικητής Τζον ΜακΚέιν και οι Μάικ Χάκαμπι και Ρον Πολ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1233&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote