Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι φράσεις «στρογγυλεύονται», η Ιστορία ποτέ!
Οι φράσεις «στρογγυλεύονται», η Ιστορία ποτέ! Εκτύπωση E-mail
27.06.18

Οι φράσεις «στρογγυλεύονται», η Ιστορία ποτέ! Σάλος στην Κύπρο με την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, που ετοιμάζει γλωσσάρι με λέξεις που ικανοποιούν τα Κατεχόμενα μετά από προτροπή του Οργανισμού Ασφαλείας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΟΑΣΕ), στα πλαίσια της συνεργασίας ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την εμπειρία που έχει ο ΟΑΣΕ από κάτι ανάλογο που είχε κάνει μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων δημοσιογράφων, προέτρεψε και στην Κύπρο να δημιουργήσουν οι δημοσιογράφοι ένα γλωσσάρι κοινής αποδοχής και προχώρησε στη σύσταση μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων από Ε/Κ και Τ/Κ για να το υλοποιήσουν. Την αποκάλυψη έκανε η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή». Όλα ξεκίνησαν γιατί υπάρχει έντονη ενόχληση για τις αναφορές σε «Κατεχόμενα, κατοχικά στρατεύματα, κατοχικό ηγέτη». Ο αρθρογράφος και αναλυτής της εφημερίδας που έκανε την αποκάλυψη δήλωσε στην ιστοσελίδα του «Φιλελεύθερου» μεταξύ άλλων:

«Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται. Και η έντιμη δημοσιογραφία αντιτάσσεται, δεν τάσσεται στην εξυπηρέτηση αλλότριων και σκόπιμων δολιοτήτων. Η τουρκική εισβολή είναι εισβολή. Η τουρκική κατοχή είναι κατοχή. Το τουρκικό πραξικόπημα του 1963 είναι τουρκικό πραξικόπημα.

Οι τούρκοι δολοφόνοι Ελλήνων είναι δολοφόνοι».

www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12306&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote