Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δημοσιεύτηκε η πολιτική διαθήκη της Μπεναζίρ Μπούτο
Δημοσιεύτηκε η πολιτική διαθήκη της Μπεναζίρ Μπούτο Εκτύπωση E-mail
07.02.08

Το Λαϊκό Πακιστανικό Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα την πολιτική διαθήκη της δολοφονημένης Μπεναζίρ Μπούτο, στην οποία η πρώην ηγέτιδα υποστηρίζει τον σύζυγό της για την αρχηγία της παράταξης. Η επιστολή γράφτηκε απ’ την ίδια δύο μέρες πριν από την επιστροφή της στο Πακιστάν, από την εξορία, δηλαδή 12 εβδομάδες πριν από το θάνατό της.  

Τα μέλη του κόμματος είχαν αρχικά αποκαλύψει κάποια στοιχεία απ’ το περιεχόμενο της διαθήκης αμέσως μετά τη δολοφονία της Μπούτο. Ο εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι αποκαλύπτουν το πλήρες κείμενο για να διασκεδάσουν όλες τις εικασίες σχετικά με το περιεχόμενό του.  

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι το έγγραφο ενισχύει την πολική θέση του χήρου της Μπούτο, Αζίφ Ζαρντάρι, ο οποίος έχει αναλάβει προσωρινώς την ηγεσία του κόμματος, αμέσως μετά τη δολοφονία της, με επίτιμο αρχηγό τον γιο τους, τον 19χρονο Μπιλαουάλ.  

Η μονοσέλιδη χειρόγραφη επιστολή με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου αναφέρει ότι ο Αζίφ Αλί Ζαρντάρι θα πρέπει να ηγηθεί του κόμματος μέχρι να αναδειχθεί ένας μόνιμος αρχηγός. «Θα ήθελα ο σύζυγός μου να αναλάβει την αρχηγία μέχρι να αποφασίσετε μαζί του ποιο είναι το καλύτερο για το κόμμα», είναι τα λόγια της Μπούτο στην επιστολή. Συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι ένας έντιμος άντρας με κουράγιο που ξόδεψε εντεκάμισι χρόνια απ’ τη ζωή του στη φυλακή, χωρίς να λυγίσει ούτε μια στιγμή απ’ τα βασανιστήρια, και είναι μια πολιτική προσωπικότητα που θα κρατήσει το κόμμα ενωμένο».   

«Δεν φοβάμαι για το μέλλον του Πακιστάν. Σας παρακαλώ να συνεχίσετε να αγωνίζεστε εναντίον του εξτρεμισμού, της δικτατορίας, της φτώχειας και της άγνοιας», καταλήγει η Μπούτο στην πολιτική της διαθήκη. 

prtotothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1229&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote