Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Προσβολή του πολιτεύματος και του στρατεύματος» Εκτύπωση E-mail
16.06.18

Καμμένος - Κουβέλης Τι δήλωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης μετά την επίσκεψή τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσαν για το περιστατικό στη Βουλή με τον Κώστα Μπαρμπαρούση.

Αμφότεροι έκαναν αναφορά στο στράτευμα, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει τη δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» και τον Φώτη Κουβέλη να συμπληρώνει ότι «κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Πιο συγκεκριμένα, ο Π. Καμμένος δήλωσε:

    Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων, σήμερα το πρωί στη Βουλή διεπράχθη μία προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

    Στο θέμα που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει δικαίωμα κανείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, να αμφισβητήσει τη δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πλέον φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία στοίχισαν πολύ ακριβά στη χώρα.

    Στην παρουσία μας, με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλη, εγχειρίσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα από το video στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα. Θα σας τα εξηγήσει καλύτερα ο κ. αναπληρωτής.

Ο Φ. Κουβέλης σημείωσε τα παρακάτω:


    Τα όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα τα οποία προσβάλουν τη Δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έρθουμε στη Δικαιοσύνη και γι' αυτό συναντήσαμε τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή, στον οποίο - όπως σας είπε ο Υπουργός - καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

    Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία. Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας. Και ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της υποχρέωσης και αυτού του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα το οποίο έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Κανένας δεν δικαιούται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12287&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote