Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στα μαχαίρια για τα Σκόπια Ντόρα – Κουμουτσάκος Εκτύπωση E-mail
12.06.18

Στα μαχαίρια για τα Σκόπια Ντόρα – Κουμουτσάκος Εμφύλια διαμάχη μεταξύ Ντ. Μπακογιάννη και Γ. Κουμουτσάκου προκαλεί το ζήτημα των Σκοπίων, δείγμα των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και απόρροια της απουσίας ξεκάθαρης θέσης.

Η κόντρα ξεκίνησε από τα Μέσα Ενημέρωσης και συνεχίστηκε στη συνεδρίαση των τομεαρχών.

Η κ. Μπακογιάννη αποδίδει στην άγνοια και την απειρία του τις πρόσφατες διαδοχικές δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου, τις οποίες και χαρακτηρίζει άστοχες. Ενώ ο τελευταίος ασκεί κριτική στην κ. Μπακογιάννη ισχυριζόμενος ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των «συμβιβασμένων» εντός της παράταξης, που τάσσονται υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια.

Απαντώντας στη δήλωση-αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ο οποίος τόνισε ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί το «Μακεδονία – Σκόπια», ο κ. Κουμουτσάκος τη διέψευσε κατηγορηματικά. Ωστόσο στη συνεδρίαση των τομεαρχών η κ. Μπακογιάννη τον άδειασε κανονικά, λέγοντας ότι όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συζητήσει τη λύση της σύνθετης ονομασίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κ. Καραμανλή. Υποστήριξε όμως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το έπραξε με στόχο να… αναδείξει την αδιαλλαξία της πλευράς των Σκοπίων.

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Μπακογιάννη προκάλεσε την οργή του κ. Κουμουτσάκου, καθώς αισθάνθηκε -και δικαίως- ότι τον εκθέτει προσωπικά, στηρίζοντας εμμέσως τις θέσεις του Ν. Κοτζιά! Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπάρχουν γκρίνιες όσον αφορά τον κ. Κουμουτσάκο και τις τοποθετήσεις του σε σχέση με το ζήτημα των Σκοπίων.

Φωτο: left.gr

www.paron.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12277&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote