Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σφοδρή αντιπαράθεση Καρατζαφέρη - Ρουσόπουλου
Σφοδρή αντιπαράθεση Καρατζαφέρη - Ρουσόπουλου Εκτύπωση E-mail
07.02.08

 Σε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. οδηγείται η αντιπαράθεση του Γ. Καρατζαφέρη με τον Θ. Ρουσόπουλο που ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση φημών περί «φλερτ» βουλευτών του πρώτου με την κυβέρνηση, αλλά που φαίνεται πως εδράζεται και στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να «αιμορραγεί» επικινδύνως προς τα δεξιά του.

Τη φημολογία αυτή και παρά τις διαψεύσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. φρόντισε να συντηρήσει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μία διφορούμενη δήλωση, δείχνοντας πως εξυπηρετεί τον σχεδιασμό του Μαξίμου η συνέχιση της κόντρας με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Τα «τύμπανα του πολέμου» ήχησαν με την ανεξαρτητοποίηση του Κ. Κουκοδήμου και τη σχεδόν ταυτόχρονη δήλωση της Αν. Αθήνη πως σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί κι αυτή αν κερδίσει στο εκλογοδικείο την έδρα του Κ. Αϊβαλιώτη, αλλά casus belli για τον Γ. Καρατζαφέρη ήταν προχθεσινά δημοσιεύματα που έφεραν τους βουλευτές Μ. Βορίδη και Κυρ. Βελόπουλο να βρίσκονται σε επαφή με το Μαξίμου και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το κόμμα τους και να στηρίξουν στη Βουλή (αν χρειαστεί) επιλογές της κυβέρνησης.

Διάψευση
Οι δύο βουλευτές διέψευσαν κατηγορηματικά και με οργισμένες δηλώσεις του τις φήμες, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατήγγειλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως εμπνευστή του σχεδίου και υπεύθυνο για τις διαρροές προς τον Τύπο, προειδοποιώντας τον να μην παίζει μαζί του «γιατί θα του αλλάξω τα φώτα». Ο Ρουσόπουλος, είπε ο Γ. Καρατζαφέρης «διαδίδει ότι ο Ζαγορίτης συζητά με δύο δικούς μου βουλευτές. Αυτά είναι κολπάκια, αλλά δεν έχει καταλάβει πως εγώ είμαι από τα κακά παιδιά, παλαιότερος αυτού στο επάγγελμα και από αύριο θα αρχίσω να του βγάζω πραγματάκια».

Ο «πόλεμος» είχε αρχίσει και χθες ο κ. Ρουσόπουλος φρόντισε να δώσει συνέχεια λέγοντας ως «είναι δικαίωμα του Κ. Καρατζαφέρη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, αλλά δεν είναι δικαίωμά του να λασπολογεί σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου». Οταν δε ρωτήθηκε αν η Ν.Δ. θα δεχόταν στους κόλπους της βουλευτές που εξελέγησαν με άλλο κόμμα -όπως είπε πως δεν θα κάνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με την περίπτωση του Κ. Κουκοδήμου- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έριξε κι άλλο «λάδι στη φωτιά» με μια υπαινικτική και διφορούμενη δήλωση.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., είπε ο κ. Ρουσόπουλος, «μπορεί να νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί απέναντι στη Ν.Δ. Η Νέα Δημοκρατία νιώθει την ανάγκη να τοποθετείται απέναντι στους πολίτες που την ψήφισαν και την επέλεξαν για κυβέρνηση. Και με αυτούς διαλέγεται».

«Συνεννοηθήκαμε»
Με υπαινικτικό τρόπο απάντησε το απόγευμα και ο Γ. Καρατζαφέρης λέγοντας πως «ο κ. Ρουσόπουλος απ ό,τι φαίνεται πήρε το μήνυμα. Συνεννοηθήκαμε μια χαρά με τον κυρ Θόδωρο». Λίγο νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είχε φροντίσει να «στολίσει» καταλλήλως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κάνοντας λόγο για «παλιανθρωπιές ανάλογες με αυτές του 90 και την υπόθεση Κατσίκη», για να συμπληρώσει: «Αν με ρωτούσε σήμερα ο Κ. Καραμανλής θα του έλεγα ότι ο προηγούμενος εκπρόσωπός του (σ.σ. εννοώντας τον Αρ. Σπηλιωτόπουλο με τον οποίο συγκρούστηκε και αποχώρησε από τη Ν.Δ.) ήταν καλύτερος από τον σημερινό και αυτός δεν θα είναι ίδιος με τον επόμενο», προβλέποντας πως «στον επόμενο ανασχηματισμό ο κ. Θόδωρος θα πάει αλλού, ίσως στο υπουργείο Πολιτισμού».

Ανησυχία για τις δημοσκοπήσεις
 Αν και η κυβέρνηση δείχνει πως κύριο μέλημά της είναι η ανακοπή της διαρροής ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς το ΛΑ.Ο.Σ., τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων προκαλούν διαφορετικές ανησυχίες σε βουλευτές του κόμματος.

Ο Μαξ. Χαρακόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχολιάζοντας τις τελευταίες έρευνες επισήμανε ότι «ο κόσμος έχει μία κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Περιμένουν από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλίες. Αναμένουν ότι το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε περισσότερο τις δεσμεύσεις και τις προεκλογικές μας υποσχέσεις προς την κατεύθυνση υλοποίησής τους. Βλέπουν ταυτόχρονα και τις υπερβολές των μέσων ενημέρωσης και αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ιδιαιτέρως προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης που τόνισε ότι αυτό που τον απασχολεί πολύ περισσότερο είναι πως το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων μόλις που αγγίζει το 50% και κάτι. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, «ότι απέναντι στα δύο κόμματα εξουσίας οι πολίτες έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε προγραμματικές θέσεις και εφαρμόζουμε πολιτικές, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους».

Διαξιφισμοί

Γ. Καρατζαφέρης
«Να μην παίζει μαζί μου γιατί θα του αλλάξω τα φώτα».

 

«Δεν έχει καταλάβει πως εγώ είμαι από τα κακά παιδιά, παλαιότερος αυτού στο επάγγελμα και από αύριο θα αρχίσω να του βγάζω πραγματάκια».

 

 

«Συνεννοηθήκαμε μια χαρά με τον κυρ Θόδωρο».

 

Θ. Ρουσόπουλος
«Είναι δικαίωμα του κ. Καρατζαφέρη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, αλλά δεν είναι δικαίωμά του να λασπολογεί»

 

 

«Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μπορεί να νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί απέναντι στη Ν.Δ. Η Ν.Δ.νιώθει την ανάγκη να τοποθετείται απέναντι στους πολίτες».

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1227&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote